فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمانشاه از تعرض برخی از همسایگان به حریم محوطه باستانی شکارگاه خسرو پرویز خبر داد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ابوالقاسم ایمان پور با اشاره به قرار گرفتن محوطه باستانی شکارگاه خسرو پرویز در دل شهر کرمانشاه گفت: همجواری این محوطه باستانی با تعدادی از محله‌های مسکونی باعث شده تا گاهی شاهد تعرضاتی به حریم این محوطه از سوی همسایگان آن باشیم.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمانشاه افزود: از حدود یکی دو سال پیش تعدادی از ساکنان مجاور محوطه باستانی شکارگاه به کاشت نهال‌هایی در حریم این محوطه اقدام کردند که بارها از سوی نیروهای گشت یگان حفاظت به آن‌ها تذکر داده شد و از آن‌ها خواستیم تا نهال‌ها را از داخل حریم محوطه بیرون بیاورند، اما توجهی به این مساله نکردند و حتی چند مرتبه‌ای هم با نیروهای یگان حفاظت درگیر شدند.

او به پیامدهای منفی کاشت درخت در داخل محوطه‌های باستانی اشاره کرد و گفت: بر اساس نتایج کاوش‌هایی که سنوات گذشته در محوطه باستانی شکارگاه انجام‌شده، در زیر این محوطه خاکی دیوارها و سازه‌های باستانی زیادی وجود دارد که ریشه درختان می‌تواند به تخریب و از بین رفتن آن‌ها منجر شود.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کرمانشاه بیان کرد: از سوی دیگر همسایگانی که در داخل حریم این محوطه باستانی باغچه‌ها و پرچین‌های خصوصی درست کرده‌اند، به‌مرور ادعای مالکیت بر آن محوطه را خواهند داشت و به این شکل به‌تدریج بخش‌هایی از این محوطه باستانی را به تصرف خود درمی‌آورند.

ایمان پور ادامه داد: با توجه به وجود چنین مشکلاتی طی هفته‌های گذشته از کارشناسان میراث فرهنگی استان دعوت کردیم و نظر آن‌ها را در خصوص تعرض به حریم و آسیب‌های ریشه این درختان به سازه‌های باستانی زیر محوطه گرفتیم و سپس این نظرات کارشناسی را ضمیمه پرونده کرده و به دادسرای استان ارجاع دادیم.

او گفت: پس از انجام پیگیری‌ها توانستیم مجوز قلع‌وقمع این باغچه‌ها را از مرجع قضایی استان بگیریم و طی روز گذشته (هفتم اردیبهشت) همه آن‌ها را جمع‌آوری کردیم.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کرمانشاه به معضل ریختن نخاله‌های ساختمانی توسط همسایگان در داخل این محوطه باستانی هم اشاره کرد و افزود: برخی از همسایگان محوطه که کارهای ساخت‌وساز ساختمانی انجام می‌دهند، نخاله‌های ساختمانی خود را داخل این محوطه می‌ریزند که این هم به یک معضل برای ما تبدیل‌شده است.

او افزود: هرچند کمبود نیروی انسانی باعث شده تا نتوانیم به‌صورت مداوم برای حفاظت از این محوطه نیرو مستقر کنیم، اما گشت‌های یگان حفاظت به‌صورت مستمر از آن بازدید کرده و با متخلفان برخورد می‌کنند.

ایمان پور با گلایه از نامهربانی همسایگان شکارگاه با این محوطه باستانی، افزود: امیدواریم این فرهنگ بین مردم جا بیفتد که در قبال حفظ این میراث‌های کهن احساس مسئولیت کنند.