به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، سرهنگ احسان آنقی با اشاره به تغییر جرایم سایبری با توجه به نوع مسائل مبتلا به جامعه اظهار کرد: در این روزها یکی از شگردهای مجرمان سایبری، کمک به نیازمندان در قرنطینه است که تبلیغات متعددی از این گونه تبلیغات دروغین در شبکههای اجتماعی قابل مشاهده است.
وی افزود: مجرمان سایبری با درج تصاویر غیر واقعی از نیازمندان در کانالها، گروهها و صفحات شبکههای اجتماعی از احساسات شهروندان سو استفاده کرده و تقاضای مبالغی برای کمک به نیازمندان کرده و در مواردی نیز به منظور پرداخت کمکهای مالی شهروندان، آنها را به صفحات و درگاههای جعلی بانکی (فیشینگ) هدایت میکنند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: شهروندان در صورت کمک به نیازمندان حتماً باید از طریق مراکز معتبر از قبیل کمیته امداد امام خمینی(ره) و یا جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند و هرگز فریب اینگونه صفحات و گروههای جعلی را نخورند و از پرداخت مبالغ به حساب این گونه افراد خودداری نمایند.
سرهنگ آنقی در ادامه کسب درآمد در منزل را یکی دیگر از شگردهای کلاهبرداران سایبری در این روزها اشاره کرد و افزود: کلاهبرداران با درج آگهیهایی تحت عنوان کار در منزل، کسب درآمد در منزل، در خانه میلیونر شوید از طریق سایتهای کاریابی و یا سایتهای آگهی محور از شهروندان مبالغی را هرچند اندک بعنوان ثبتنام و ارسال مواد اولیه، دریافت و پس از واریز پول از طرف قربانی به حساب کلاهبرداران، دیگر پاسخگوی تماسها و پیامهای آنها نمیشوند.
وی بیان کرد: مبلغ کلاهبرداریها در این روش گاهی مبالغی پایینی از قبیل ۲۰، ۴۰ و ۵۰ هزار تومان بوده که اغلب با توجه به اینکه مبلغ اندکی است، مالباختهها هیچ رغبتی برای صرف هزینه پیگیری قضائی و شکایت نداشته و این امر باعث میشود کلاهبرداران به دلیل نداشتن شاکی خصوصی همچنان به کار خود ادامه دهند.
سرهنگ آنقی خاطرنشان کرد: شهروندان هرگز فریب این گونه آگهیها را نخورند و از پرداخت هرگونه وجه به حساب افراد ناشناس خودداری کنند.
رئیس پلیس فتا استان مرکزی تصریح کرد: کاربران فضای مجازی در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس WWW.Cyberpolice.ir قسمت ثبت گزارشهای مردمی گزارش دهند.