به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، حسنعلی اصغری افزود: حجم ابلاغی سازمان سوادآموزی برای پوشش بیسوادان و کمسوادان در سطح استان برای سال تحصیلی جدید ۶ هزار نفر در سه دوره سواد آموزی، تحکیم و طرحهای مکمل است.
وی افزود: آموزشیاران نهضت سواد آموزی در شرایط فعلی شیوع کرونا با پویش سوادآموزی همه وقت، همه جا کار آموزش این افراد را با همکاری خانواده ها اجرا میکنند.
این مسئول اضافه کرد: جامعه هدف این سازمان آموزش در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است و براساس سرشماری سال ۹۵ تقریبا ۲۵ هزار نفر در سطح استان بیسواد هستند که باید با مشارکت و همکاری دستگاههای اجرایی، فرمانداران و بخشداران برای شناسایی و معرفی و جذب این افراد تلاش کرد.
اصغری گفت: در استان قزوین هم آمار درصد باسوادی و هم ورودی بیسوادی مناسب بوده و پرونده بازماندگان از تحصیل در پایه ابتدایی به طور تقریبی بسته شده است.
وی افزود: افزایش درصد با سوادی و به صفر رساندن بیسوادی در حداقل زمان ممکن از اهداف شتاب بخشی به امر سواد آموزی بوده و شناسایی، جذب و پوشش این افراد با دشواریهای خاصی از سوی آموزشیاران نهضت سواد آموزی در حال انجام است.
این مسئول با اشاره به مشکلات پیش رو در جذب بیسوادان در سطح استان، بیان کرد: عرضه محور بودن امر سواد آموزی و تکیه بر مضامین تشویقی موجب کاهش تقاضای مخاطبان در امر آموزش شده و سواد آموزی را در پیشبرد اهداف خود دچار مشکلات عدیدهای کرده است.
اصغری، تعداد آموزشیاران نهضت سوادآموزی استان را ۲۶۰ نفر اعلام کرد و گفت: این افراد با موسسات غیر دولتی قرارداد همکاری دارند که با همکاری برخی از نیروهای فرهنگی استان برای آموزش بیسوادان در سطح استان تلاش میکنند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۵ تاکنون بیش از سه هزار نفر از بیسوادان استان با سواد شدند، افزود: مراکز یادگیری، تجربه موفق سوادآموزی هستند و به عنوان پایگاه آموزشی فرهنگی و مهارتی برای افراد بیسواد و کم سواد جامعه علاوه بر سوادآموزی، مهارتهای مورد نیاز از قبیل حقوق شهروندی، مهارتهای شغلی و اجتماعی را آموزش میدهند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه باید ریشه کنی بیسوادی در جامعه انجام شود، بنابراین با توجه به آمار قبولی در استان، باید روشها و رویکردهای آموزشی تغییر یابد تا با هم افزایی شاهد ریشه کنی بی سوادی در استان قزوین باشیم.