به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، تعیین قیمت های جدید خودرو دو هفته ای است که در دستور کار ستاد تنظیم بازار قرار گرفته است اما اختلافات میان شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان عاملی شده تا این ستاد هنوز برای تعیین دستورالعمل قیمت گذاری خودروهای داخلی به نتیجه ای دست پیدا نکند.
البته با توجه به اختلافات قرار بود با تشکیل یک کارگروه موضوعات قیمت گذاری چکش کاری شده و در نهایت با ارائه گزارش نهایی به ستاد تنظیم بازار مصوبات لازم برای اعلام دستورالعمل جدید قیمت گذاری خودرو انجام شود. اما شنیده ها از جلسات ستاد تنظیم بازار نشان از آن دارد که هنوز توافقی میان سازمان حمایت و شورای رقابت به وجود نیامده و همین امر اعلام قیمت های جدید خود را با تأخیر روبه رو ساخته است.
آنطور که شنیده شد خودروسازان درخواست افزایش قیمت برای جبران ضرور و زیان خود را دارند از طرف دیگر شورای رقابت معتقد است بخشی از زیان خودروسازان متوجه سرمایه گذاری آنها در بخش هایی غیر از تولید بوده و به همین دلیل این ارقام به عنوان ضرر و زیان تولید محسوب نشده و نباید در دستورالعمل جدید قیمت گذاری مورد توجه قرار گیرد.
در حال حاضر اختلاف سازمان حمایت و شورای رقابت باعث شده این هفته هم بحث قیمت خودرو ساماندهی پیدا نکرده و به دوشنبه آینده موکول شود.
تعلل ستاد تنظیم بازار در اعلام قیمت های جدید خودرو باعث شده تا بازار خرید و فروش خودرو طی روزهای اخیر با وجود رکود معاملات رقم های قابل تأملی را در انواع خودروهای داخلی به ثبت برساند. به نحوی که مشتریان فقط با تعجب به قیمت های بازار نگاه نکرده و مدام از خود می پرسند مگر چه اتفاقی در بازار افتاده که قیمت ها هر روز افزایش یافته و کسی هم به فکر اوضاع نیست.
به اعتقاد فروشندگان خودرو قیمت ها به صورت کاذب افزایش پیدا کرده و هیچ خریداری در بازار نیست اما همین قیمت ها برای ماهم سوال برانگیز است از طرفی شرکت های خودروساز هم با تعلل بسیار تعهدات خود را نسبت به مشتریان انجام می دهند که همین امر در نبود خودرو در بازار تأثیر گذاشته است.
فعالان بازار معتقدند اگر عرضه خودرو افزایش داشته باشد به طور حتم بازار شاهد افزایش قیمت ها نخواهد بود. از طرفی هنوز قیمت های جدید انواع خودروهای داخلی در سال ۹۹ تعیین نشده و همین امر تأثیرات خود را بر بازار گذاشته است.
در حال حاضر پراید ۱۱۱ با قیمت ۶۹ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ با قیمت ۶۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، سمند ۱۱۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمت ۱۵۰ میلیون تومان، تیبا ۲ با قیمت ۸۷ میلیون تومان، پژو پارس با قیمت ۱۳۷ میلیون تومان و رانا با قیمت ۱۰۵ میلیون تومان در بازار قیمت گذاری شده است.
چرا خودروهای داخلی بدون مشتری در یک هفته ۲۰ میلیون گران شدند؟