به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، سازمان بینالمللی کار در تازهترین آمار و برآورد خود از تاثیر شیوع گسترده بیماری کووید-۱۹ بر بازار کار اعلام کرد از جمعیت ۳.۳ میلیارد نفری شاغلان و نیروی کار در دنیا، حدود دو میلیارد نفر در بخش اقتصاد غیررسمی مشغول کارند؛ کسانی که قرارداد کوتاهمدت دارند یا در قالب خوداشتغالی روزگار میگذرانند.
این گروه دو میلیارد نفری در تخستین ماه شیوع کرونا دستکم ۶۰ درصد درآمد خود را از دست دادهاند و ۱.۶ میلیارد نفر از آنها با خطر جدی نابود شدن زندگیشان دست و پنجه نرم میکنند. برای میلیونها نفر از شاغلان از دست دادن کار به معنی نبودن غذا، از بین رفتن امنیت و نابود شدن آینده است. صدها میلیون فرصت شغلی آخرین نفسها را میکشند و پسانداز و منبع مالی ندارند. این واقعیتهای بازار کسب و کار در زمانه شیوع کروناست و اگر اقدام فوری انجام نشود، اوضاع به مرز انفجار میرسد.
آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی به ویژه دو کشور ایالات متحده و برزیل شدیدترین آسیب را در بحران دنیاگیر شدن کروناویروس دیدهاند و نیروهای قراردادی و گروههای خوداشتغالی در قاره اروپا هم در خطر قریبالوقوع از دست رفتن زندگی خود قرار دارند. در شمال و جنوب آمریکا کاهش ساعات کار در سه ماه دوم به ۱۲.۴ درصد در مقایسه با دوران پیشاکرونا رسیده و در اروپا و آسیای مرکزی این نرخ ۱۱.۸ درصد است.
این آمار و ارقام را میتوان چنین معنی کرد: درآمد شاغلان غیررسمی در آفریقا و دو آمریکا ۸۰ درصد کاهش یافته و این نرخ در آسیا و اقیانوسیه ۲۲ درصد و در اروپا و آسیای مرکزی ۷۰ درصد است. هر چند باز شدن بازارها در چین و افزایش ساعت کار شاغلان به معنی بیشتر شدن درآمد عمومی شاغلان در دنیاست اما بحرانیتر شدن شرایط در دیگر نقاط جهان بیش از ۴۳۶ میلیون کسب و کار را در خطر جدی نابود شدن قرار داده است.
این کسب و کارها و کارفرمایان در آسیبدیدهترین بخشهای اقتصادی از شیوع قرار دارند؛ از جمله ۲۳۲ میلیون کسب وکار در عمدهفروشی و خردهفروشی، ۱۱۱ میلیون مورد در صنایع تولیدی، ۵۱ میلیون کسب و کار در حوزه مراکز اقامتی و خدمات غذا و ۴۲ میلیون مورد در املاک و دیگر فرصتهای شغلی مرتبط.