به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد که شمار مرگهای ناشی از آلودگی هوا در کشورهای اروپایی در حال قرنطینه به علت شیوع کرونا در ماه آوریل نسبت به دوره مشابه در سال پیش ۱۱۰۰۰ مورد کمتر شده است که به کاهش شدید آلایندههای هوا ناشی از سوختهای فسیلی مربوط میشود.
بر اساس نتایج این بررسی با توقف اقتصادهای اروپایی به علت اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا میزان انرژی تولید شده بوسیله زغالسنگ حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و میزان مصرف نفت به یک سوم رسیده است.
مصرف نفت در سطح جهانی نیز تقریبا به همین مقدار افت کرده و میزان مصرف زغالسنگ به میزانهای متفاوت بر حسب مناطق متفاوت کاهش یافته است.
نتیجه ناخواسته تعطیلی کارخانهها و خالی شدن خیابانها از ماشینها هوای قابلتنفستر در شهرها است.
بر اساس یافتههای این بررسی، میزان دیاکسید نیتروژن (NO2) و ذرات ریز آلاینده به نام PM2.5 که هر دو ناشی از سوختن زغالسنگ، نفت و گاز هستند، به ترتیب ۳۷ و ۱۰ درصد کاهش یافتهاند.
این پژوهشگران میگویند تاثیرات مشابه یا حتی بزرگتری در سایر نقاط جهان هم مشاهده میشود. برای مثال در چین میزانهای NO2 و PM2.5 در دوران قرنطینه در این کشور به ترتیب ۲۵ و ۴۰ درصد کاهش یافت. و در ایالت هوبی که کانون شروع پاندمی کرونا بود، این کاهش حتی شدیدتر بود.
بر اساس بررسی که ماه گذشته نتایج آن منتشر شد، آلودگی هوا به طور میانگین در سراسر جهان طول عمر انسانها را حدود سه سال کاهش میدهد و باعث ۸.۸ میلیون مرگ زودرس در سال میشود.