به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمد شریعتمداری عصر امروز در جلسه دیدار اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری با مدیران ارشد این وزارتخانه با اشاره به شرایط جدید ایجادشده در کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا، گفت: نمیتوان از نقش فوقالعاده جامعه کارگری به عنوان ستون فقرات تولید در کشور چشمپوشی کرد؛ کسانی که در این ایام در کنار مجاهدان راه سلامت با استحکام و ایستادگی خود در معادن و صنایع کوچک و بزرگ در حوزههای مختلف خطوط تولید را حفظ کردند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش سرمایه اجتماعی بعد از بروز بیماری کرونا افزود: کرونا باعث کاهش رشد اقتصادی در همه مناطق جهان شده است و برخی برآوردها این رکود را بزرگترین رکود اقتصادی از سال ۱۹۳۰ به این طرف میدانند. در ایران نیز برآوردهای اولیه نشان میدهد این ویروس به حداقل ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی لطمه وارد میکند که ممکن است افزایش هم پیدا کند.
وی با بیان اینکه طبق برخی از آمارها، ویروس کرونا حدود ۵۰۰ میلیون نفر را در سطح جهان فقیر کرده است، ادامه داد: در ایران هم طبق برخی برآوردهای بین المللی، حدود نیم برابر میزان خط فقر افزایش پیدا کرده است؛ همین مساله باعث شده کرونا به یکی از مسائل اجتماعی مهم در کشور تبدیل شود.
شریعتمداری با تاکید بر اهمیت کار و اشتغال در شرایط فعلی افزود: آسیبهای ناشی از کرونا بیشتر حوزه خدمات را در ایران مورد هدف قرار داده است. البته در دنیا نیز برخی برآوردها از بیکاری حدود۳۰۰ میلیون نفر از مجموعه شاغلان تمام وقت حکایت دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۷۸۰ هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کردهاند، گفت: حدود ۶ هزار و ۵۰۰ نفر نیز انصراف خود را از دریافت این خدمت اعلام کردهاند. همچنین برخی مراجعات به این سامانه نیز قاعده مند نبود که با پالایش های انجام شده نزدیک به ۶۵۰ هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام شده اند؛ این تعداد علاوه بر ۲۴۰ هزار نفری است که قبلا در صندوق بیمه بیکاری ثبت نام کرده و از مبلغ بیمه بیکاری استفاده می کردند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه افزود: برآوردهای اولیه از نیاز به حدود ۷ هزار میلیارد تومان منابع برای پوشش سه ماهه این تعداد از بیکاران حکایت دارد که با تایید رئیس جمهور ۵ هزار میلیارد تومان از این مبلغ برای حل مشکل بیکاران مستقیم تامین شده است.
شریعتمداری با بیان اینکه خوداشتغالی و کارفرمایی در همه جهان لطمه خورده است، ادامه داد: در جریان کرونا حدود ۴۳۶ میلیون نفر کارفرما در جهان شغل خود را از دست داده اند. همچنین در همان ماه اول شیوع کرونا، درآمد کارگران غیررسمی نیز حدود ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده که همین مساله باعث افزایش فقر نسبی در بین جامعه کارگری جهان تا ۳۴ درصد شده که این نرخ در بین کشورهای کمتر توسعه یافته تا ۵۶ درصد نیز پیش بینی شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پرداخت وام یک میلیون تومانی برای حمایت از شهروندان در برابر ویروس کرونا، گفت: این مبلغ در مرحله اول به ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار پرداخت شد؛ در هفته جاری نیز پیامک های ۷۰۰ هزار نفر دیگر دریافت شده که آنها نیز این مبلغ را دریافت خواهند کرد. پیش بینی می شود تعداد خانوارهایی که این وام را دریافت می کنند تا آخر هفته از ۲۰ میلیون سرپرست خانوار نیز بیشتر شود
شریعتمداری در ادامه افزود: از هفته آینده ثبت نام سامانه «کارا» از کارگاه هایی که دارای محدودیت بوده و جزو ۱۳ رسته شغلی هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از کرونا لطمه خورده اند، آغاز خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: وزارتخانه های ذیربط این مشاغل از جمله وزارتخانههای ارشاد، صمت، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی درخواست های این مشاغل در سامانه کارا را تایید مجدد خواهند کرد تا در نهایت همه این اطلاعات با پایگاه اطلاعاتی سازمان تامین اجتماعی تطبیق داده شود، به این ترتیب این تسهیلات ۱۲ درصدی با دقت بالایی به واحدهای تولیدی پرداخت خواهد شد.
شریعتمداری با بیان اینکه علاوه بردولت، نهادهایی مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز حمایت هایی را انجام دادند، گفت: فهرست برخی از کارگرانی که با شهرداری ها در تماس بودند دریافت شد و حمایت از افرادی که باید بالاتر از یک میلیون تومان دریافت کنند را در دستور کار خود قرار دادهایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پیشبینی میشود به حدود ۲ میلیون نفر از این افراد مانند دستفروشان، رانندگان موتورسیکلت که دارای شرایط کار ثابت نبوده اند وام یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۲میلیون تومانی پرداخت کنیم که البته منابع این تسهیلات هم پیشبینی شده است.