به گزارش همشهری آنلاین، مهندس اسماعیل فرزانگان با بیان اینکه در ایستگاه شتابنگاری فشم ما شتاب ۸۲ سانتی متر بر مجذور ثانیه، ثبت شده است به ایسنا گفت: این میزان شتاب بالایی را نشان می دهد.
فرزانگان اضافه کرد: ایستگاه شتابنگاری دانشگاه شهید رجایی تهران شتاب ۲۴ سانتی متر بر مجذور ثانیه و ایستگاه دانشگاه شهید بهشتی ۱۰ سانتی متر بر مجذور ثانیه و ایستگاه دیوان محاسبات ۹ سانتی متر بر مجذور ثانیه بوده است.
وی در خصوص گسل مسبب این زلزله خاطر نشان کرد: اگر فرض این زلزله را بر این قرار دهیم که این زلزله در اطراف دماوند باشد، احتمال دارد گسل مسبب این زلزله می تواند گسل مشا باشد.
به گفته این محقق ادامه داد: تایید گسل مسبب این زمین لرزه مستلزم این است که اطلاعات همه ایستگاههای شتابنگاری را داشته باشیم و بر اساس آن این رخداد لرزهای را با دقت بیشتری مکان یابی کنیم.
فرزانگان با تاکید بر اینکه با گذشت یکی دو ساعت از وقوع این زمین لرزه کسی نمیتواند به طور قطع و یقین گسل مسبب را شناسایی کند، اظهار کرد: ولی با توجه به اینکه این زمین لرزه در اطراف دماوند بوده احتمال می رود که مسبب این زلزله کسل فعال مشا باشد.
رییس مرکز شتابتگاری مرکز تحقیقات، راه و مسکن با بیان اینکه تاکنون ما اطلاعات ۳ ایستگاه فشم، دانشگاه شهید رجایی و دانشگاه شهید بهشتی را استخراج کردیم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر از آنجایی که حجم مکالمات مردم زیاد است از این رو در سیستم تلفن همراه یکسری اختلالاتی ایجاد شده که در صورت برطرف شدن این اختلال ما می توانیم به سرعت اطلاعات سایر ایستگاه ها را داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، در بامداد امروز جمعه زمین لرزهای با بزرگای ۵.۱ در عمق ۷ کیلومتر در شرق تهران رخ داد که این زمین لرزه علاوه بر تهران و دماوند در قم، مازندران، زنجان و قزوین نیز احساس شده است.