به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ظهرابی، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان فارس اظهار کرد: تالاب مهارلو در امتداد شمال غرب به جنوب شرق قرار دارد، این تالاب در اردیبهشتماه امسال ۷۳ درصد آبگیری شده است.
او ادامه داد: طول این دریاچه ۳۱ کیلومتر و بیشترین پهنای آن ۱۱ کیلومتر است، مساحت آن در اواخر پاییز و زمستان تا ۲۴ هزار هکتار میرسد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان فارس تصریح کرد: عمق متوسط تالاب ۵۰ سانتیمتر و عمیقترین نقطه آن در پرآبترین فصل سال ۳ متراست.
ظهرابی بیان کرد: تالاب مهارلو بخشی از منطقه شکارممنوع مهارلو است و در سال ۱۳۸۵ یکی از ۷ منطقه نمونه گردشگری ایران شناخته شد.
او افزود: منابع تأمین آب تالاب از چشمههای بابونک، نیلگونک، و برمشور است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان فارس با اشاره به نقش مهم این تالاب در حمایت از تنوع زیستی موجودات سازگار با آبشور اظهار کرد: دریاچه مهارلو، زیستگاه زمستان گذرانی و جوجه آوری فلامینگوها است و در مهار سیلاب و حذف روان آبها تأثیرگذار است.
ظهرابی ادامه داد: این تالاب سپر حفاظتی شهر سروستان در برابر سیلابهای مخرب است و نقش مهمی در لطیف کردن هوای شهر شیراز دارد.
او گفت: دریاچه مهارلو، میزبان گونههای متنوعی از پرندگان و یک جایگاه مناسب پرندهنگری است، این تالاب، یکی از مراکز تفریحی شهروندان شیراز در همه اوقات سال است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان فارس اضافه کرد: ورود فاضلابهای شهری و صنعتی به تالاب از راه رودخانه خشک و رودخانه سلطانآباد و کشاورزی ناپایدار در حاشیه تالاب و تخریب زمینهای تالابی از عوامل تهدیدکننده تالاب مهارلو است.
ظهرابی تصریح کرد: شکار غیرمجاز پرندگان مهاجر مصرف بیرویه آب و انواع کود و سم، جابهجایی آبهای سطحی از شیراز به دشت سروستان، ساخت سد تنگ سرخ در بالادست رودخانه خشک و توسعه معادن نمک صنعتی تالاب از دیگر عوامل تهدیدکننده تالاب مهارلو است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان فارس افزود: آرتیما، سختپوست آبهای شور در این تالاب زندگی میکند و فلامینگوها نیز از میهمانان این دریاچه هستند که از آرتمیا تغذیه میکنند.
او ادامه داد: ماهی گل چراغ، حمری، زرده، شاه کولی، کپور قره آغاج، سیاه ماهی، ماهی طلایی، سگماهی پارسی، ماهی پشهخوار، ماهی گورخری پارسی، بیاح و ماهی سر مخروطی پارسی ازجمله ماهیان حوزه مهارلو هستند.
ظهرابی اضافه کرد: لاکپشت برکهای، لاکپشت مهمیزدار، وزغ و قورباغه از دوزیستان و خزندگان تالاب مهارلو هستند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان فارس گفت: از پرندگان اصلی تالاب مهارلو میتوان به تنجه، آنقوت، سرسیاه، خوتکا، کاکایی صورتی، آووست، چوبپا، فلامینگوی بزرگ، تلیله کوچک و کاکایی اشاره کرد.
او اضافه کرد: پستانداران مهم حوزه مهارلو گربه وحشی، کفتار، شغال، خدنگ و روباه معمولی است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان فارس افزود: گیاهان آبزی شورپسند، خارشتر، بادام وحشی، گون و شور ازجمله گیاهان تالاب هستند.
تالاب مهارلو در ۲۳ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.