به گزارش همشهری آنلاین ایرنا به نقل از ساینسدیلی نوشت: سلیاک نوعی اختلال خودایمنی ژنتیکی است که سبب میشود سیستم ایمنی بدن بر اثر مصرف یک پروتئین به نام گلوتن به پرزهای روده کوچک حمله کند و باعث اختلال در جذب مواد غذایی شود.
در بیماری سلیاک بر اثر آسیب به پرزهای جذبکننده مواد غذایی، مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز از جمله آهن، فولات، کلسیم، ویتامین D، پروتئین و چربی در اختیار بدن قرار نمیگیرد و بیمار به سوءتغذیه دچار میشود. گندم و جو حاوی پروتئین گلوتن هستند. کمخونی، خستگی و اختلالات گوارشی از جمله نفخ و اسهال مهمترین علائم این عارضه است.
براساس مطالعات جدید افزیش سطح مواد شیمیایی حاصل از ظروف تفلون، انواع آفتکش و مواد ضد حریق در خون نیز میتواند احتمال بروز این بیماری را افزایش دهد.
در حال حاضر برای این عارضه درمانی وجود ندارد و توصیه میشود با رژیم غذایی بیماری کنترل شود.
براساس آمار سازمان پیشگیری و کنترل بیماریها، حدود یک درصد از جمعیت آمریکا به بیماری سلیاک مبتلا هستند. بیماری حدود ۸۳ درصد از این افراد هنوز تشخیص داده نشده یا اشتباه تشخیص داده شده است.
محققان احتمال میدهند بیماری سلیاک در صورت درمان نشدن، احتمال ابتلا به بیماریهای مرتبط با سیستم اعصاب از جمله اماس را نیز افزایش دهد.