به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، در استان مرکزی ۵۳۴ باشگاه ورزشی فعالیت دارند و این آمار اهمیت این مجموعههای ورزشی را نمایان و ضرورت توجه مسئولان به آنها را دوچندان میکند. همچنین بر اساس آمار بیش از نیممیلیون نفر در باشگاههای ورزشی کشور شاغل هستند که با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فعالیتهای ورزشی در سه ماه اخیر، معیشت این افراد به خطر افتاده است.
در همین ارتباط علیرضا باقری از مربیان و باشگاهداران اراک، خواستار حمایت و توجه مسئولان از باشگاهها و مربیان ورزشی شد.
هزینههای سنگین روی دوش باشگاههای تعطیل
باقری افزود: اوایل اسفند ۹۸ باشگاههای ورزشی اولین مراکزی بودند که به خاطر شیوع ویروس کرونا و جلوتر از تمامی اصناف بسته اعلام شدند. ابتدا انتظار داشتیم نهایتا تا پایان اسفند ماه و حداکثر پس از پایان تعطیلات نوروزی مجوز بازگشایی باشگاههای ورزشی صادر شود، اما تاکنون این مجوز صادر نشده است. درست است که سلامت مردم در اولویت قرار دارد و در این شکی نیست، اما ادامه تعطیلی باشگاههای ورزشی، موجب ضرر و زیان زیادی به این قشر شده است.
باقری افزود: برخی اصناف تا ۲۵ اسفندماه به فعالیت خود ادامه داده و از اول اردیبهشت فعالیت خود را مجددا شروع کردند ولی باشگاهها همچنان تعطیلند. اجاره باشگاهها خیلی بالاست و صاحبان املاک هم اکثرا از حق خود گذشت نمیکنند و متاسفانه باشگاههای ورزشی با هزینههای جاری سنگینی روبرو هستند.
وی گفت: از مسئولان انتظار داریم که از باشگاهداران و مربیان ورزشی حمایت بیشتری داشته باشند. درست است که مصوب شده تسهیلات با سود ۱۲ درصد به باشگاهها داده شود، اما این تسهیلات به جز اینکه ما را بدهکارتر از قبل کند و چندین سال مجبور به پرداخت اقساط شویم، کمکی به ما نمیکند.
باقری اظهار کرد: به طور متوسط در هر باشگاه ورزشی نزدیک به ۱۵ نفر فعالیت دارند که متاسفانه در این شرایط در بلاتکلیفی به سر میبرند و انتظار ما از مسئولان این است که در این خصوص تدابیر ویژه داشته باشند.
چوب حراج به سرمایه باشگاهها
زهرا تورانی، مدیر یک مجتمع ورزشی بانوان هم در این خصوص گفت: ویروس کرونا در چند ماه اخیر مشکلات زیادی در جامعه ایجاد کرده، اما یکی از بیشترین آسیبها به باشگاهداران وارد شده است.
وی افزود: باشگاههای ورزشی با هدف ایجاد سلامتی و نشاط در جامعه فعالیت میکنند و با شیوع ویروس کرونا اولین گروهی بودند که تعطیل شدند و این موضوع ضررهای زیادی به باشگاهها وارد کرده است.
تورانی ادامه داد: متاسفانه عواملی که در باشگاهها فعالیت دارند، وارد کاری شدهاند که هیچگونه امنیت شغلی و بیمه و خدماتی در آن نیست و متاسفانه امروز میبینیم که تعدادی از باشگاهداران مجبور شدهاند چوب حراج به سرمایه و مال خود بزنند تا آبروی خود را حفظ کند.
وی ادامه داد: مسئولان باید بدانند ورزش چقدر در سلامت و امنیت جامعه تاثیر دارد و از آنها میخواهیم که در آینده تدابیری اندیشیده شود که این شغل هم شغلی رسمی محسوب شود تا حداقل اگر اتفاقاتی دوباره از این دست افتاد، این افراد اینگونه متضرر نشوند.
باشگاهها در سرازیری سقوط
آرش رحمتی، مسئول یک باشگاه ژیمناستیک در اراک هم در این رابطه گفت: اگر وضع به همین منوال پیش رود به حتم شاهد تعطیلی باشگاههای ورزشی خواهیم بود.
وی گفت: امروز شاهد هستیم که بسیاری افراد به دلیل تعطیلی فعالیت باشگاههای ورزشی پس از شیوع کرونا با مشکلات اقتصادی مواجه شدهاند و این موضوع در آینده به ورزش لطمه وارد میکند.
رحمتی گفت: باشگاهها به عنوان مکانهای تندرستی و سلامتی به شدت نیازمند حمایت هستند و از مسئولان انتظار داریم در رابطه با رفع مشکل و جلوگیری از ضرر بیشتر باشگاهها، تدابیر جدی داشته باشند تا از این مرحله سخت که به خاطر بیماری کرونا اتفاق افتاده است به سلامت عبور کنیم.
براساس این گزارش، تمهید دولت برای گذر باشگاههای ورزشی از این دوران سخت تسهیلات است.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان اراک در اینباره گفت: باشگاهداران ورزشی متضرر از محدودیتهای اعمال شده برای کاهش شیوع کرونا، تسهیلات دریافت میکنند.
احسان فردوسی افزود: بر اساس برنامه پیشبینی شده از سوی وزارت ورزش و جوانان، به باشگاههای خصوصی به هر میزان پرسنلی که دارند و حق بیمه پرداخت میکنند، مبلغی به عنوان تسهیلات برای ماههایی که بر اساس دستورات قرارگاه پدافند غیرعامل و وزارت ورزش کلیه فعالیتها بحالت تعطیل در آمده باشد، تعلق میگیرد.
وی تعداد باشگاههای فعال ورزشی این شهرستان را بیش از ۲۰۰ باشگاه اعلام کرد و ادامه داد: کلیه باشگاهداران و مربیان می بایست برای استفاده از این تسهیلات، اطلاعات مورد نیاز را برای اعلام به وزارت ورزش و اولویتبندی پرداخت تسهیلات، در اختیار اداره ورزش و جوانان شهرستان اراک قرار دهند.
فردوسی ارائه مدرک مربیگری، مجوز قانونی و مستندات مربوط به مدت فعالیت را از جمله موارد مورد نیاز برای ارائه به اداره ورزش و جوانان شهرستان اراک عنوان کرد.
در پایان باید گفت درست است که نمیتوانیم به اینکه این باشگاهها در کوتاهمدت و به سرعت به شرایط ایدهآل برگردند امیدوار باشیم و قطعا چند ماه زمان خواهد برد تا همه چیز به شرایط عادی برگردد، اما مسئله این است که در شرایط فعلی حیات باشگاههای ورزشی و بخصوص باشگاههایی که در بخش خصوصی فعال هستند و از امکانات دولتی استفاده نمیکنند به خطر افتاده است و امروز شاهد هستیم که تعطیلی باشگاههای ورزشی موجب بروز مشکلات مالی، نارضایتی و سردرگمی باشگاهداران شده است و اگر فکری به حال این قشر از جامعه ورزشی نشود، ممکن است شاهد ورشکستگی باشگاهداران و فروپاشی باشگاههای ورزشی باشیم.