حل مشکلات و توانمندی سازی زنان سرپرست خانوار همواره به عنوان یکی از دغدغه‌های دولت مطرح بوده و اجرای برنامه‌های مختلف برای تحقق این هدف در دستور کار دولت و ارگان‌های مربوطه قرار گرفته و آغاز شده است.

در این راستا اولین جلسه شورای علمی ـ مشورتی طرح ملی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در استان سمنان، با عنوان الگوی نوین مشاغل خانگی به ریاست جهاد دانشگاهی استان و با حضور مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری، رئیس و معاونین جهاددانشگاهی و جمعی از مدیران و معاونین دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهسا شاه‌حسینی، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری سمنان ۳۰ اردیبهشت در این جلسه اظهار کرد: طرح ملی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی به عنوان مجری و مشاور طرح در ۲۴ استان کشور در حال اجرا است که در استان سمنان نیز با همکاری این سه نهاد اجرا می‌شود.

وی افزود: طرح ملی توانمندسازی زنان سرپرست خانواردر قالب امضای یک توافق‌نامه همکاری بین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و رئیس جهاددانشگاهی در کشور آغاز شده است و در استان سمنان نیز با همکاری دفتر امور زنان و خانواده استانداری به عنوان کارفرمای طرح، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان ناظر طرح  و جهاددانشگاهی استان سمنان به عنوان مجری در حال اجرا است.

شاه حسینی خاطرنشان کرد: خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار و پیشگیری از ورود به چرخه حمایتی، بهبود معیشت و افزایش رفاه زنان سرپرست خانوار، استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار و اتصال صاحبان کسب و کار خانگی به بازارهای هدف و بنگاه های پیشرو از جمله اهداف کیفی طرح ملی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کشور است.

وی تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح، پس از بررسی و پایش وضعیت زنان سرپرست خانوار توسط مجری طرح، برای زنان سرپرست خانوار در ۲۴ استان کشور از جمله استان سمنان اشتغال پایدار ایجاد می شود.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری سمنان یادآوری کرد: سهمیه استان سمنان نیز در این طرح ۷۹ نفر است که جهاددانشگاهی استان به عنوان مجری طرح، پایش اولیه را با همکاری نهادهای مرتبط انجام داده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان نیز گفت: طرح ملی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کشور با تأکید بر استان ها و مناطق محروم و کم برخوردار برگزار می‌شود و جهاددانشگاهی به عنوان مجری این طرح نسبت به پایش، شناسایی و انتخاب و تعیین زنان سرپرست خانوار واجد شرایط اقدام می کند.

حسن رهایی افزود: در راستای برنامه ارتقاء مهارت‌های شغلی زنان و توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، جهاددانشگاهی به عنوان مجری این طرح نسبت به شناسایی و انتخاب و تعیین زنان سرپرست خانوار واجد شرایط در  استان سمنان اقدام کرده است،.

وی ادامه داد: در همین راستا جلسات مختلفی برگزار و دبیرخانه استانی نیز تشکیل شده است. علاوه بر این پایش اولیه زنان سرپرست خانوار استان صورت گرفته است.

وی افزود: این طرح، زیرمجموعه الگوی مشاغل خانگی است و امروزه با توجه به شیوع ویروس کرونا، تعداد زیادی از زنان سرپرست خانوار که از مشاغل خانگی کسب درآمد می کردند، با مشکل مواجه شدند و همان درآمد ناچیز هم از آنان سلب شده است، در طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار مدلی تهیه و اجرا شده است که این عزیزان را به یک اشتغال پایدار متصل خواهد کرد تا آسیب پذیری بسیار کمتری از شرایط اینچنینی داشته باشند.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان تصریح کرد: اتصال صاحبان کسب و کار خانگی به بازارهای هدف یکی از اهداف اصلی این طرح است و در همین راستا از بین کارآفرینان برتر استان، گروه‌های مختلفی به عنوان پیشران و تسهیلگر در طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار انتخاب شده‌اند که واسطی و نقطه اتصال تولیدکنندگان در مشاغل خانگی به بازار کار باشند.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی استان سمنان نیز در این جلسه گفت: در مرحله اول ۲۷۶ نفر از زنان سرپرست خانوار در استان سمنان برای این طرح معرفی شدند که از این تعداد ۲۲۰ نفر از طریق مصاحبه های تلفنی و حضوری پایش شدند.

علی منصفی راد افزود: سهمیه استان سمنان در این طرح، ۷۹ نفر از زنان سرپرست خانوار است و پس از انجام پایش اولیه از بین ۲۲۰ نفر از زنان سرپرست خانوار، ۶۰ نفر به عنوان مشمولان طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در استان سمنان معرفی شدند.

وی ادامه داد: این طرح در حوزه مشاغل خانگی، صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری در رسته‌های مختلفی شامل گلیم و جاجیم و گلیچ بافی، فرش های دست بافت و تابلو فرش، حوله بافی، چرم‌دوزی، خیاطی، قلم‌زنی، قلم‌کاری، معرق‌کاری، نقاشی و نقطه کوبی بر روی سفال و... در جهت استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار، خوداشتغالی و بهبود معیشت زنان سرپرست خانوار اجرا می شود.