به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، قاسم تقیزاده خامسی با تاکید بر اینکه پروژه آبرسانی به غیزانیه با صرف اعتباری معادل ۴۵ میلیارد تومان در حال انجام است، گفت: این طرح با برخورداری از خط انتقال ۲۵ کیلومتری و ایستگاه فشار تا پایان خرداد ماه به سرانجام خواهد رسید.
وی افزود: در حال حاضر خط لوله سابق انتقال آب در منطقه غیزانیه وجود دارد ولی میزان هدررفت آب این خط سه برابر متوسط کشور بوده و به حدود ۷۰ درصد رسیده است؛ از این رو با توجه به هزینهبر بودن تعمیر خط انتقال آب قدیمی، برنامه ایجاد این خط جدید در دستور کار قرار گرفته است.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو افزود: همچنین حدود ۳۰ میلیارد تومان نیز برای رفع مشکل آب هشت روستای دهستان مشرحات اختصاص یافته است که ظرف سه هفته آینده مشکل فعلی منطقه غیزانیه و دهستان مشرحات برطرف خواهد شد.
بر طبق این گزارش، بخش غیزانیه، ۸۰ روستا و ۲۵ هزار نفر جمعیت دارد. هفته گذشته بود که مردم روستاهای این بخش از بی آبی به ستوه آمدند و اعتراض کردند و برای آن که بزرگی مشکل خود را به گوش مسئولان برسانند، جادهها را نیز بستند.
تقیزاده خامسی در ادامه سخنانش با اشاره به وجود ۶۲ هزار روستا در کشور، گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون در روستاهای یادشده زندگی میکنند که از این تعداد ۲۳ هزار روستای کمتر از ۲۰ خانوار هستند و طبیعتا پراکندگی روستاها آبرسانی به این مناطق را مقداری دشوارتر کرده است.
-
غیزانیه؛ محرومیت از سود ۳۰۰ حلقه چاه نفت | در «غیزانیه» چه خبر است؟ | وعده ۳ماههای که ۴۰ ماهه شد
-
بستن جاده توسط جوانان در اعتراض به مشکل آبرسانی به غیزانیه | رفع مشکل تا هفته دوم خرداد
-
ورود روحانی به مساله غیزانیه | دستور رئیسجمهوری به وزیر نیرو و استاندار خوزستان
-
استاندار خوزستان: آب غیزانیه تا دو هفته دیگر وصل میشود
-
تصاویر | زندگی در غیزانیه از نمای نزدیک | اینجا نفت استخراج میشود اما آب ندارد
وی افزود: تا پیش از شروع به کار دولت تدبیر و امید حدود ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت روستایی کشور به آب شرب بهداشتی و پایدار دسترسی داشتند ولی این رقم هم اکنون به حدود هشت میلیون رسیده است و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته این میزان تا پایان دولت دوازدهم به حدود ۱۰ میلیون نفر خواهد رسید.
تقیزاده خامسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره مصوبه امروز هیئت دولت، گفت: طی چند سال اخیر به دلیل بروز خشکسالی در کشور، کشت برنج به جز استانهای مازندران و گیلان در سایر مناطق ممنوع اعلام شده بود ولی بر اساس تصمیم امروز هیئت دولت محدویت کشت برنج برای استان خوزستان برداشته شده است.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو تاکید کرد: بر همین اساس طبق برآورد صورت گرفته در سال آبی جاری ۱۳ درصد به اراضی زیرکشت استان خوزستان افزوده خواهد شد. همچنین با موافقت مقام معظم رهبری از منابع صندوق توسعه ملی حدود ۵۰ میلیون یورو برای طرح جامع فاضلاب اهواز اختصاص داده شده است.