به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که با وجود پیشرفتهای علمی و فناوری، شیوع کرونا جهان را با بحران شدید و کمسابقهای روبرو کرده است.
او تاکید کرد که «چنانچه اکنون وارد عمل نشویم، همهگیری ویروس کرونا باعث ویرانی و رنج غیرقابل تصوری در سراسر جهان خواهد شد.»
آقای گوترش که در یک مجمع مالی در نیویورک سخن میگفت، به شرح آسیبهای جهانی شیوع کرونا پرداخت و گفت: «یک گرسنگی و قحطی تاریخی روی خواهد داد و ۶۰ میلیون نفر دیگر نیز به جمعیت شدیدا فقیر جهان اضافه خواهند شد که نیمی از آنها را نیروی کار جهانی تشکیل میدهند.»
او افزود: «۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر منبعی برای تامین معیشت خود نخواهند داشت و ۸.۵ تریلیون دلار نیز در بخش تولید جهانی از دست خواهد رفت. این شدیدترین بحران اقتصادی از زمان رکود بزرگ دهه ۳۰ خواهد بود. باید از روی دادن این واقعه اجتناب کنیم.»
سخنان دبیرکل سازمان ملل در حالی بیان میشود که شمار رسمی مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان به حدود ۶ میلیون نفر و شمار قربانیان به بیش از ۳۶۲ هزار نفر رسیده است.
محدودیتهای اجتماعی وضع شده در سراسر جهان با هدف جلوگیری از ابتلای بیشتر مردم، باعث تعطیلی فعالیتهای اقتصادی و نهایتا تهدید جهان با یک بحران اقتصادی کمسابقه شده است.
سازمان بینالمللی کار نیز گزارش داده است که از زمان آغاز شیوع کرونا، یک ششم از جمعیت جوان جهان دست از کار کشیدهاند.