به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، عباس سلطانیان مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش درباره نظارت بر امتحانات مجازی در شبکه شاد و اینکه تا چه اندازه این نوع آزمون معیار ارزیابی دانشآموزان است، گفت: مقوله نحوه برگزاری امتحانات و بازگشایی مدارس را در قالب یک دستورالعمل برای ادارات کل آموزش و پرورش استانها، مناطق، مدیران و دبیران تعیینتکلیف کردیم و این دستورالعمل شامل دو بخش بود؛ در بخش ابتدایی اشاره شد که از ۲۷ اردیبهشت ماه مدارس باز میشود و حضور دانشآموزان در مدرسه به صورت داوطلبانه و اختیاری است؛ یعنی اگر دانش آموزی احساس نیاز کرد که باید با معلمش در تماس باشد و اشکالات درسی خود را برطرف کند، میتواند با رعایت نکاتی که وزارت بهداشت مشخص کرده، وارد مدرسه شود.
سلطانیان درباره بخش دوم که به عهده مدیر و معلم مدرسه است، گفت: معلمها باید برای رفع اشکال دانشآموزان در مدرسه حضور داشته باشند و در هفته اول نیز به طور کامل حضور داشتند. در این بخش تکلیفی هم برای مدیر و شورای مدرسه مشخص کردیم و گفتیم معلمان در تمام پایهها با حضورشان در مدرسه وضعیت آموزشی دانشآموزان را بررسی کنند.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری با اشاره به آموزش مجازی گفت: از ۱۰ اسفند سال ۹۸ تا ۱۰ خرداد ۹۹ کار ما در شاخه نظری تمام و نزدیک ۹۶۶ برنامه تلویزیونی زنده پخش شد.
وی درباره میزان یادگیری دانشآموزان در آموزشهای مجازی خاطرنشان کرد: معلم با وجود ارتباطاتی که با دانشآموز دارند میتواند، این موضوع را تشخیص بدهد که یک دانشآموز چه مقدار از فضای آموزش مجازی استفاده کرده است. وقتی معلم در این زمینه به اطمینان رسید، باید نتیجه را به شورای مدرسه اعلام کند و این شورا پس از انجام بررسیها، باید در رابطه با استمرار یا اتمام آموزش و همچنین ورود به فاز امتحانات تصمیمگیری کند.
سلطانیان با تاکید بر اینکه باید صورت جلسات در مدارس به شکل مکتوب به عنوان اسناد نگهداری شوند، گفت: در دستورالعمل مورد اشاره تصریح شده است، که نتایج امتحانات دانشآموزان باید تا پایان خردادماه تعیین تکلیف شود و از این رو همکاران ما باید طبق این فرایند پیش روند.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری گفت: پس از این اقدامات شیوه ارائه نمره به دانشآموزان را مشخص و اعلام کردیم، امتحانات پایه نهم و دوازدهم باید حضوری برگزار شود؛ یعنی برنامه امتحانی به دانشآموزان داده شود و آنها مانند سالهای قبل سر جلسه امتحان بیایند.
سلطانیان در پاسخ به این سوال که آزمونهای آنلاین تا چه اندازه در ارزیابی نهایی دانشآموزان موثر است، گفت: آزمونهای آنلاین مربوط به پایههای هفتم، هشتم، دهم و یازدهم است. همچنین در بند ۱۶ دستورالعمل بازگشایی مدارس تاکید کردیم، مرجعیت تعیین نمره معلم است که باید زیر نظر مدیر مدرسه این کار را انجام دهد.
وی درباره پروسه نمرهدهی به دانشآموزان گفت: معلم میتواند از ارزشیابی مستمر و پایانی نیمسال اول و زمانی که مدارس باز بوده برای نمره دادن به دانشآموز استفاده کند. همچنین معلم میتواند تکالیف عملکردی، پروژه و کارهایی که دانشآموزان در فضای مجازی به صورت آنلاین و آفلاین انجام دادند را ملاک ارزیابی قرار دهد.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری با اشاره به بندی تحت عنوان ارزشیابی حضوری در دستورالعمل آموزش و پرورش گفت: بر اساس این بند اگر معلمی تشخیص داد، دانشآموزی بنا به دلایلی موجه در فضای مجازی آموزش لازم را ندیده است، میتواند از او بخواهد با هماهنگی خانواده به مدرسه بیاید و به صورت حضوری برای او کلاس برگزار کند و حتی شفاهی امتحان بدهد.
سلطانیان افزود: تاکید میکنم حضور دانشآموزان باید به صورت موردی باشد نه این که بخواهند در مورد همه دانشآموزان این کار را انجام دهند و از طرفی ما به شدت مخالفیم که آزمونهای آنلاین تنها ملاک برای نمرهدهی و ارزیابی دانشآموزان باشد.
وی اضافه کرد: ما اعلام کردیم مرجعیت و تشخیص این کار با معلم است و معلم میتواند با استفاده از همه این ابزارها و روشها درباره دانشآموزان قضاوت کند و نتایج ارزیابیها را در اختیار مدیر قرار دهد و مدیر نیز موظف به اعلام نتایج است. در مجموع آزمون آنلاین به هیچ عنوان تنها ملاک ارزیابی نیست.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری با تاکید بر اینکه والدین نباید موجبات تقلب دانشآموزان را به هنگام آزمون مجازی فراهم کنند، گفت: وقتی خانوادهای میبیند، دانشآموز در حال امتحان آنلاین است، اگر بستر تقلب را فراهم کند، تخلف کرده است. این رفتار برای آینده جامعه و آن دانشآموز خطرناک است و اصلا خوب نیست؛ به همین دلیل هم خانوادهها باید در این زمینه مراقبت کنند و هم همکاران ما بر اساس بخشنامهای که اعلام کردیم با همان شیوه نمرات دانشآموزان را بر مبنای شناخت خود ارائه کنند.