به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، از کل آمار تلفات غرقشدگی در سال ۱۳۹۸، هزار و ۷۴ نفر مرد و ۲۰۱ نفر زن بودند. در این میان تعداد مردان فوتشده بر اثر غرقشدگی در سال ۱۳۹۷، ۸۰۰ و تعداد زنان ۱۳۵ نفر بود.
بر اساس این گزارش، در سال گذشته بیشترین آمار تلفات غرقشدگی با ۲۴۱ نفر در تیر ماه و کمترین آن با ۳۲ فوتی در بهمن به ثبت رسید.
در سال ۱۳۹۸ نیز استان خوزستان با ۱۵۱ فوتی در صدر آمار تلفات بر اثر غرق شدگی قرار دارد. پس از آن استانهای مازندران با ۱۰۹ و گیلان با ۱۰۸ متوفی در رتبههای بعدی تلفات غرقشدگی قرار میگیرند.
- رودخانهها در صدر تلفات غرقشدگی
بر خلاف تصور عموم، رودخانهها همواره دارای بیشترین تلفات غرقشدگی هستند و بالاترین آمار را به خود اختصاص میدهند. بر اساس آمارهای موجود در سال گذشته نیز از کل تلفات غرقشدگی، ۴۶۸ نفر در رودخانهها جان خود را از دست دادهاند که بیش از یک سوم (۳۶.۷ درصد) از کل آمار را دربرمیگیرد.
بعد از رودخانهها، دریا با ۱۵۱ فوتی (۱۳۰ نفر مناطق خارج طرح و ۲۱ نفر در مناطق ایمنسازی شده و مجاز) در رتبه بعدی تلفات غرقشدگی قرار دارند.
بر اساس این گزارش، در سال گذشته ۱۴۰ نفر در استخرهای کشاورزی، ۱۳۷ نفر در کانالها، ۹۰ نفر در دریاچههای مصنوعی و سدها، ۸۹ نفر در استخرهای شنا، ۴۵ نفر در حوض و حوضچهها، ۳۴ نفر در چاه و ۲۸ نفر در دریاچههای طبیعی بر اثر غرقشدگی جان باختهاند. ۹۳ نفر نیز در سایر مکانهای آبی جان خود را از دست دادهاند.
- مرگ ۵۹۳ نفر بر اثر غرقشدگی در تابستان سال گذشته
از آنجا که بیشترین حجم سفرها به استانهای ساحلی در نیمه اول سال و به ویژه فصل تابستان صورت میگیرد. شاهد ثبت بیشترین تلفات ناشی از غرقشدگی در این ایام نیز هستیم، به نحوی که در تابستان سال گذشته ۵۹۳ نفر از هموطنان جان خود را در اثر غرقشدگی از دست دادند که این رقم ۴۶.۵ درصد از کل تلفات غرقشدگی در سال ۱۳۹۸ را به خود اختصاص میدهد.
در سال ۱۳۹۸ بیشترین موارد غرقشدگی به ترتیب در ماههای تیر با ۲۴۱، مرداد با ۲۰۵ و شهریور با ۱۴۷ فوتی گزارش شده است. به بیان دیگر فصل تابستان به دلیل افزایش حجم بالای سفر و گرمی هوا و تمایل افراد به شنا در رودخانهها و دریاها، همواره با افزایش تلفات غرقشدگی نسبت به دیگر ایام سال مواجه است.
- بیشترین تلفات مربوط به سال ۱۳۹۸
بیشترین آمار تلفات غرقشدگی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ را سال ۱۳۹۸ به خود اختصاص داده است. این در حالی است که پس از سال ۱۳۹۲ (به استثنای سال ۹۶) آمار تلفات غرقشدگی به کمتر از هزار نفر رسیده بود. کمترین آمار تلفات غرقشدگی طی این بازه زمانی، سال ۱۳۹۴ با ۸۷۹ فوتی گزارش شده است.