امتحانات پایان سال در حالی حضوری برگزار می‌شود که شوق دیدار با همکلاسی‌ها، فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را در میان دانش‌آموزان کم‌رنگ کرده و ترس از افزایش هر چه بیشتر آمار مبتلایان به کرونا را در لرستان افزایش داده است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دانش‌آموزانی که ماه‌ها با تدابیر بهداشتی خانواده‌ها و جامعه به دور از دورهمی‌ها و اجتماعات به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا نگهداری شدند با اعلام برگزاری حضوری امتحانات یا کلاس های رفع اشکال با حضور در مدرسه و دیدار هم کلاسی‌ها در معرض ویروس پردردسر کرونا قرار گرفته‌اند.

در حالی که استان لرستان در ارتباط با شیوع کرونا هنوز به شرایط عادی برنگشته و در وضعیت قرمز قرار دارد، وزارت آموزش و پرورش در یک نسخه واحد اعلام کرده که امتحانات پایه های نهم و دوازدهم در سراسر کشور به صورت حضوری برگزار شود. اما والدین دانش آموزان لرستانی می‌گویند که این استان وضعیت مناسبی در ارتباط با ویروس کرونا ندارد و نگران فرزندانشان هستند.

یکی از اولیا دانش آموزان در خرم آباد که دانش‌آموز پایه نهم دارد گفت: در حالی که وزارت آموزش و پرورش برگزاری امتحانات را با تعداد کم دانش‌آموزان در ساعات مختلف و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی اعلام کرده در برخی مدارس این مهم رعایت نمی‌شود.

در عین حال مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان نیز گفت: دغدغه اولیای دانش‌آموزان برای ما مهم بوده و سلامت دانش آموزان خط قرمز ما است.

علیرضا نخعی افزود: به مدیران مدارس تاکید کرده‌ایم که در مدارسی که تعداد دانش آموزان پایه های نهم و یازدهم بیش از ۳۰ نفر است امتحانات در فواصل مختلف و با رعایت فاصله ۲ متری برگزار شود.

وی اظهار کرد: ضدعفونی کردن سالن‌های برگزاری امتحانات، کلاس‌ها، درب‌های ورودی، راهروها قبل از و بعد از برگزاری هر آزمون، رعایت فاصله گذاری اجتماعی در حوزه امتحان برای دانش آموزان از جمله مواردی است که به مدیران مدارس تاکید شده که باید رعایت کنند.

به گفته وی ضمنا به دانش آموزان و اولیا اطلاع‌رسانی شده که با حفظ احترام و رعایت پروتکل‌های بهداشت و همچنین حفظ فاصله اجتماعی از تجمع اولیا در محوطه آموزشگاه جلوگیری می‌شود.

نخعی تصریح کرد: کارشناسان حوزه اداری به هنگام بازدید از مدارس نسبت به بررسی صحت موارد مصوب شده اقدام خواهند کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان افزود: رعایت فاصله گذاری اجتماعی در حوزه امتحانی و استفاده از ماسک، ضدعفونی لباس و کنترل تب دانش‌آموزان در زمان ورود به مدارس مورد تاکید است.

امتحانات پایه نهم و دوازدهم در لرستان حضوری برگزار می‌شود

معاون متوسطه آموزش و پرورش لرستان بیان کرد: اکنون از مجموع ۳۲۰ هزار دانش آموز لرستانی ۲۰ هزار نفر در پایه نهم تحصیل می کنند. بر اساس بخشنامه وزارت آموزش و پرورش امتحانات تنها پایه‌های نهم و دوازدهم باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بصورت حضوری برگزار شود.

نصرالله بازگیران ادامه داد: درخواست برگزاری غیر حضوری این امتحانات از طرف معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش پذیرفته نشده است. براساس بخشنامه، سنجش صحیح دانش آموزان پایه نهم در هدایت تحصیلی آنها تاثیر گذار است و امتحانات باید به صورت حضوری برگزار شود.

وی ادامه داد: در این راستا دستورالعمل‌های رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی به تمامی روسا، معاونان و دبیرخانه‌ها جهت فراهم شدن شرایط لازم ابلاغ شده است.

بازگیران همچنین گفت: براین اساس برگزاری امتحانات با تراکم بالای جمعیت دانش آموزان ممنوع است و مدیران باید اقدام به برگزاری امتحانات با جمعیت کم کنند. سلامت دانش آموزان در اولویت برگزاری امتحانات است و با هرگونه بی‌تدبیری کوتاهی در برگزاری امتحان با رعایت پروتکل‌های لازم برخورد می‌شود.

معاون متوسطه آموزش و پرورش لرستان گفت: شهرستان‌های با وضعیت قرمز ابتلا به کرونا می توانند برگزاری امتحانات را به مدت یک هفته با تاخیر برگزار کنند.

بازگیران بر لزوم تعامل والدین و مدیران مدارس در جهت برگزاری سالم امتحانات و رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کرد.

برگزاری آزمون دوره ابتدایی در لرستان ممنوع است

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لرستان نیز گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا هرگونه آزمون و امتحان پایانی پایه اول تا پنجم در مدارس استان ممنوع است.

رقیه معتمدی اعلام کرد: تکمیل گزارش پیشرفت تحصیلی دوره ابتدایی با محوریت معلم و مدیر و طرح در شورای مدرسه انجام می‌شود و هرگونه آزمون و امتحان پایانی پایه ی اول تا پنجم  ممنوع، هم چنین امتحانات هماهنگ پایه ششم نیز لغو شده است.

وی افزود: ارزیابی پایان سال دانش آموزان مقطع ابتدایی استان با محوریت معلم انجام می‌شود و انتظار می‌رود مدیران و راهبران آموزشی با اتخاذ تدابیر مناسب در جلسات شورای مدرسه، ضمن در نظر گرفتن وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان به ویژه در پایه اول که آغاز دوره تحصیلی‌شان بوده و یادگیری مهارت‌های خواندن و نوشتن حروف الفبا خیلی مهم است، به صورت شفاهی و کتبی از آنان ارزیابی داشته که همه حروف الفبا را یاد گرفته باشند.

این مسئول تاکید کرد: نتیجه ارزشیابی براساس ارزیابی های حضوری و مجازی صورت گرفته توسط معلمان با ارائه مستندات لازم به شورای مدرسه ارائه می شود تا جایگاه این شورا به عنوان یک رکن اساسی در مدرسه حفظ شود.

 معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لرستان تصریح کرد: با توجه به آیین نامه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و تربیتی دوره ابتدایی تحلیل و تفسیر وضعیت یادگیری دانش آموزان تا اسفندماه  براساس فعالیت‌های طول سال از جمله پوشه کار، چک لیست، فعالیت‌های کلاسی، تکالیف مهارت محور و سایر ابزارهای جمع‌آوری اطلاعات و از اسفند به بعد از طریق پیام‌رسان شاد و بسته های خودآموز و نمونه برگ‌ها و آزمون‌های عملکردی و سایر فعالیت‌های متنوع انجام شده به طرق مختلف توسط معلم تنظیم و جهت تایید به شورای مدرسه واگذار می شود.

معتمدی بیان کرد: مدیران و معلمان مدارس موظف هستند برای آن دسته از دانش آموزانی که به دلیل دسترسی نداشتن به فناوری‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و به هر دلیل دیگری در یادگیری محتوای درسی باقیمانده از زمان تعطیلی مدارس ضعف دارند برنامه مشخص جبرانی با محوریت معلم کلاس را تعیین نمایند.

وی ادامه داد: از مجموع ۳۲۰ هزار دانش آموز لرستانی ۱۸۴ هزار و ۸۱۱ دانش اموز  در ۲ هزار و ۹۲۴ آموزشگاه مقطع ابتدایی تحصیل می‌کنند.

حضور دانش آموزان ابتدایی برای رفع اشکال در مدارس اختیاری است

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لرستان گفت: براساس بخشنامه وزارتی مدارس ابتدایی استان از ۲۳ اردیبهشت به مدت یک ماه به منظور رفع اشکال و دانش‌آموزان و آموزش دانش‌آموزانی که به هر دلیل از آموزش شبکه شاد محروم بودند، بازگشایی شدند.

معتمدی تاکید کرد: حضور دانش‌آموزان در مدارس کاملا اختیاری است و هیچگونه آزمون پایان سال تحصیلی برای برای دانش آموزان پایه دوم تا ششم برگزار نخواهد نشد و براساس تشخیص معلم و دانسته‌های ماه‌های برگزاری کلاس ها به صورت حضوری و فعالیت در شبکه شاد و یا استفاده از درسنامه‌ها دانش‌آموزان ارزشیابی می‌شوند.