به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، حسین هراتی دوشنبه ۱۲ خرداد اظهار داشت: اگر حتی چهار نفر محیطبان به شمار نیروها در میاندشت جاجرم اضافه شود، بخش زیادی از مشکلات در این پناهگاه حل میشود.
وی در باره نگرانیها از وضعیت میاندشت جاجرم اظهار داشت: یکی از نگرانیهای دوستداران محیطزیست این است که در سالهای اخیر، یوزی در این منطقه مشاهده نشده است.
هراتی خاطرنشان کرد: البته یوز در میاندشت جاجرم حضور دارد زیراکه اینگونه زیبا و قلمرو طلب همواره بین استانهای سمنان و این منطقه در رفت و آمد است.
وی درباره کارگذاشتن دوربینهای تلهای در میاندشت گفت: مردادماه پارسال دوربینهای تلهای در آن منطقه کارگذاشته شد و تا سه ماه فعال بود، اما این دوربینها، تصویری از یوز ثبت نکردند.
معاون نظارت و پایش ادارهکل حفاظت محیطزیست خراسان شمالی گفت: حفاظت از قلمرو یوزها در میاندشت جاجرم، نیاز به تقویت نیروهای محیط بان دارد و علاوه بر آن، باید جوامع محلی در طرحهای سرمایهگذاری و گردشگری مشارکت داده شوند.
وی گفت: برای پایش منطقه میاندشت با کمبود تجهیزات همچون موتورسیکلت و یا سوخت مورد نیاز خودروها روبه رو هستیم.
هراتی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغهها در میاندشت جاجرم، حضور دام و چرای بیش از حد در مراتع این منطقه است، حضور سگهای چوپانان هم سبب ناامن شدن زیستگاه یوزپلنگ میشود که در این زمینه برنامههایی در دست پیگیری است تا از شمار دامها کاسته شود.
منطقه حفاظتشده میاندشت با گستره ۸۵ هزار هکتار، از امنترین زیستگاههای یوز ایرانی است که در سال ۱۳۵۲ زیر حفاظت قرار گرفته است.
این منطقه پوشیده از دشتهای وسیع با اقلیمی خشک، نیمهخشک و تراکم گیاهی نسبتا مطلوب است و عبور کالشور از آن سبب شده تا این منطقه حتی در خشکسالیها چندان مشکل کم آبی را احساس نکند.
پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم یکی از قدیمیترین مناطق چهارگانه کشور به شمار میرود. میاندشت دارای یکی از غنیترین و متراکمترین گونههای جانوری در بین زیستگاههای استپی کشور است.
پناهگاه میاندشت با پارک ملی گلستان ۱۰۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان ۸۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود ۷۵ کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوک اسفراین ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.