به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهدی الهپور گفت: تالاب آق قشلاق در حوزه آبخیز اترک قرار دارد و برای به ثبت رساندن این تالاب، مطالعات آن در دست اجراست و یکی از مهمترین اهداف تلاش برای به ثبت رساندن آن، اخذ اعتبارات ملی برای حفظ و احیاء این تالاب است.
توسعه زمینهای کشاورزی و شکار غیرمجاز از معضلات تالاب
حبیب لشگری در ادامه گفت: تالاب آق قشلاق در حوالی روستاهای آق تپه و قشلاق در بخش حصار گرمخان بجنورد واقع است، که توسعه زمینهای کشاورزی به سوی تالاب یکی از مهترین معضلاب تالاب آق قشلاق است.
وی تصریح کرد: به طور کلی هر زمین کشاورزی که در حریم رودخانه و یا تالاب وجود داشته باشد، به صورت غیرمجاز بوده است.
لشگری افزود: از آنجایی که این تالاب خارج از مناطق تحت مدیریت این ادارهکل است، مساحت دقیقی از زمینهای کشاورزی ایجاد شده در محدوده تالاب در دست محیطزیست نیست.
به گفته وی بیشتر زمینهای کشاورزی ایجاد شده در حوالی این تالاب به سوی تالاب در حال توسعه است از نوع گندم و جو است.
این مقام مسئول حضور شکارچیان غیرمجاز و شکار غیرمجاز پرندگان وحشی را از دیگر مشکلات موجود در این تالاب اعلام کرد و ادامه داد: بیشتر پرندگان وحشی در فصل پاییز و زمستان به این تالاب مهاجرت میکنند که در معرض خطر شکارچیان قرار دارند.
وی انواع لک لک، حواصیل ارغوانی و خاکستری، اردک سرسبز را از جمله پرندگان مهاجری اعلام کرد که در فصل پاییز و زمستان به این منطقه مهاجرت میکنند.
تبدیل تالاب به کانون گردو غبار در صورت عدم مراقبت
اسکندر گردمردی رئیس اداره محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیطزیست خراسانشمالی افزود: با وجود بحران کمآبی در این منطقه، این تالاب دارای آب است و زمینهای اطراف آن زمینهای تالابی هستند.
وی خاطرنشان کرد: اگر مراقبتهای لازم از این تالاب به عمل نیاید، منطقه مذکور تبدیل به کانون گرد و غبار خواهد شد، و این کانون گرد و غبار شهر بجنورد و روستاهای اطراف را تهدید خواهد کرد.
گردمردی در ارتباط با مهمترین گونههای گیاهی در این تالاب اظهار کرد: این تالاب محل رویش گیاه گز است که باید از آن به شکل ویژهای محافظت شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: گونههای موجود در این تالاب بیشتر از گونه پرندگان آبزی پرور و کنار آبزی هستند.