به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سرهنگ علی عباسنژاد گفت: سازمان جنگلها پیشبینیهای لازم را از ابتدای فروردین ماه سال ۹۹ کرده بود و از نیمه فروردین جلسات متعددی به صورت مجازی و ویدئو کنفرانس برای مدیریت بحران حریق و پیشگیری از آن با مدیران منابع طبیعی کشور برگزار کرد.
وی اظهار کرد: بارندگیهای خوب ابتدای سال موجب افزایش پوشش گیاهی علفزارها در مراتع و جنگلها شد و با گرم شدن هوا و ورود افراد در داخل طبیعت و بعضاً بیاحتیاطی در روشن و خاموش کردن آتش سبب بروز حریق در جنگلها شد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی بیشترین وقوع آتشسوزی از ابتدای سال تاکنون را در استانهای خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد برشمرد و خاطرنشان کرد: وقتی میبینیم بسیاری از اقدامات را میتوانیم برای پیشگیری و یا اطفای حریق انجام دهیم اما به خاطر محدودیت در امکانات قادر به انجام آن نیستیم حرص میخوریم.
عباسنژاد از گشت و مراقبت و آمادهباش کامل نیروهای حفاظتی در عرصههای منابع طبیعی از نیمه فروردین ماه خبر داد و افزود: تمامی این نیروها از طریق مرکز فرماندهی و کنترل یگان حفاظت رصد و پایش میشوند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: آتشسوزی در جنگلها بیشتر سطحی بوده و در بسیاری جاها که از نزدیک با رئیس سازمان جنگلها مشاهده کردیم اگرچه درختان آسیب جدی دیدند، در بسیاری موارد تاج درختان زنده است و امید به زندهمانی در آنها وجود دارد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی افزود: ۳ - ۴ مورد آتشسوزی جنگلها در استانهای خوزستان و کهگیلویه در مناطق سختگذر و کوهستانی اتفاق افتاده که نیروی انسانی در آنجا کاربرد نداشته و حتماً باید بالگردها در اطفای آن ورود میکردند که در زمینه تامین بالگرد با مشکلات اعتباری روبهرو هستیم.
عباسنژاد یادآوری کرد: در سال ۹۵ وزرای دفاع، کشور و جهاد کشاورزی در زمینه تامین بالگرد تفاهمنامه همکاری امضا کرده بودند و در یکی- دو سال ابتدایی حمایتهای خوبی انجام شد، اما اکنون به دلیل بدهیهای انباشته شده امکان استفاده از بالگرد با مشکلات مواجه شده است.
وی با بیان اینکه وزارت دفاع برای تامین بالگرد باید با سپاه و ارتش قرارداد ببندد بدهی هزینه پرواز بالگرد در سالهای گذشته را ۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تاکنون ۱۰ میلیارد تومان از آن در ۲ مرحله پرداخت شده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ادامه از حمایت و پشتیبانی سازمان مدیریت و برنامهریزی به خاطر اختصاص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار حریق تشکر کرد و افزود: در کوتاهترین زمان ممکن تجهیزاتی همچون کفش ایمنی، لباس و دمندههای آتشخاموشکن خریداری و به تمام استانها ارسال میشود.
وی از راهاندازی سامانه ۱۳۹ در کنار سامانه ۱۵۰۴ خبر داد و گفت: این سامانه تا هفته آینده راهاندازی میشود و مردم میتوانند هر گونه تخلفات، تخریب و آتشسوزی در منابع طبیعی را به این سامانه خبر دهند و زنگ تلفن ۱۳۹ از هر جای کشور به صدا درآید در ستاد فرماندهی و کنترل یگان حفاظت منابع طبیعی در ستاد سازمان تحت پیگیری قرار میگیرد.
سرهنگ عباسنژاد در خصوص حد مطلوب نیروهای حفاظتی در جنگل خاطرنشان کرد: در این زمینه با استاندارد جهانی فاصله داریم، اما در شمال کشور به ازای هر هزار هکتار یک نفر و در جنگلهای زاگرس به ازای ۶ تا ۷ هزار هکتار یک نیروی حفاظتی وجود دارد.