به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اعتمادآنلاین، حشمتالله فلاحتپیشه، نماینده اسلامآباد غرب و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، در گفتوگوی ویدئویی با اعتمادآنلاین گفت: سقوط پهپاد آمریکایی و بعد از آن حمله به پایگاههای آمریکایی نشاندهنده این است که ما در حوزه دفاعی به احکام قانون برنامه و چشمانداز بیست ساله رسیدیم. چرا در سایر حوزهها نرسیدیم و چرا کسانی که نرسیدند همچنان مدیریت دارند؟
در ادامه بخشهایی از این گفت و گو را میخوانید:
-رئیس جمهور شعارهایی داده که باید پرسید چقدر عمل کرده است و سوالات جدی در این خصوص وجود دارد.
-چرا همه نهادها جمع نمیشوند مشکلات را حل کنند؟ این نشاندهنده یک تفکر کدخدامنشی است. با هم جمع شویم مشکلات را حل کنیم! اینطور نیست که هر کسی طبق قوانین خودش عمل کند. به هر حال در کشور ما یک قانون برنامه توسعه وجود دارد، طبق این قانون برنامه هر کسی باید کار خود را انجام دهد.
-اگر هر کسی را بر اساس رقم ارزیابی کنیم، مثلاً وقتی گفتیم بیکاری به هفت درصد کاهش پیدا کند، رشد اقتصادی سالانه به هشت درصد برسد و... [یعنی] هر کسی در هر حوزهای یا هر استانداری مسئول این ارقام باشد. همانطور که در چین میبینید که در طول چهار دهه اخیر بیشترین رشد را داشته و به خاطر این بوده که نظام مدیریت پاسخگویی این کار را انجام داده است. استانداران هر ایالت موظف هستند شاخصهای قانون و برنامه را تامین کنند. اگر کسی ۲ سال پشت سر هم به رشد هشت درصد نرسد، دیگر نیازی به برکناری ندارد، خودش باید کنار برود.
-معتقدم سیاست اصلی رقابت است. یعنی سیاستمداران و مدیران باید رقابت کنند برای اینکه کاری را انجام دهند، نه اینکه تفاهم داشته باشند. نتیجه، سران سه قوه میشود که با هم نشستند و چقدر موضوع از دلش درآمد...
-خیلی از مسائلی که شکل گرفته به اسم تفاهم شکل گرفته است، ولی قانون برنامه وظایف هر وزارتخانه و هر قوهای را مشخص کرده است. تفاهمهایی که صورت گرفته معمولاً بر سر عقبنشینیها صورت گرفته است، معمولاً بر سر خلاف قانونها تفاهم صورت گرفته است، از راههای قانونی نتوانستند تصمیم بگیرند، رفتند در سران سه قوه نشستند.
-سقوط پهپاد آمریکایی و بعد از آن حمله به پایگاههای آمریکایی نشاندهنده این است که ما در حوزه دفاعی به احکام قانون برنامه و چشمانداز بیست ساله رسیدیم. چرا در سایر حوزهها نرسیدیم و چرا کسانی که نرسیدند همچنان مدیریت دارند؟
-بپذیریم سیاست حد مقدور است، هیچوقت هم مطلوب نیست. لذا ما از آرمان صحبت نمیکنیم. هر کسی میخواهد از آرمان صحبت کند در حوزه سیاست ما را از آرمانهایمان دور می کند.
-دغدغه الان من برای مجلس و دولت آینده این است و به مردم میگویم شما را به خدا به جریاناتی که اهل تفاهم نیستند رأی ندهید. در مجلس هفتم عدهای بودند که در مقابل ما کفن میپوشیدند. در حالی که ما یک جا بودیم، با هم بودیم، ولی کفن میپوشیدند و علیه ما شعار میدادند. در قضیه FATF جریانات سیاسی مختلف را در کمیسیون جمع کردم، به حق تحفظات رأی دادند، ولی در مجلس آمدند علیه آن شعار دادند. گفتم: چرا این کار را میکنید؟ گفتند بیرون از اینجا از ما انتظار دارند.
-من اعتقاد به رقابت در عرصه سیاسی و رقابت برای موفق شدن دارم. موفق شدن در عرصه سیاسی یعنی شما کاری کنید که مردم به شما رأی دهند. این را اعتقاد دارم، ولی اینکه مثلاً با هم یک جا بنشینیم، یک تصمیمی بگیریم و مجلس را در جریان قرار ندهیم من این تفاهم را اصلاً قبول ندارم. این تبانی است تفاهم نیست.