به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین این راهنمای جدید سازمان جهانی بهداشت تغییر موضع عمدهای برای این سازمان شمرده میشد که تا به حال به علت شواهد محدود درباره کارآیی ماسکها در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا از ترغیب به استفاده از آنها اکراه داشت. همچنین این نگرانی وجود داشت که هجوم آوردن مردم برای خریدن ماسک باعث کمبود ماسکهای پزشکی برای کارکنان بهداشتی شود.
بر اساس راهنمای جدید این سازمان افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای بیماری زمینهای در جاهایی «امکان فاصلهگیری جسمی وجود ندارد به علت افزایش خطر عفونت و/یا پیامدهای منفی» باید ماسک پزشکی بزنند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین میگوید همه افراد دیگر باید ماسک پارچهای سه لایه شامل لایه درونی از پارچه کتانی جاذب، لایه میانی از پارچه پلیپروپیلن و لایه بیرونی پارچه مصنوعی مقاوم به مایع به صورت بزنند. سازمان جهانی بهداشت میگوید این ماسکها را میتوان در خانه تهیه کرد، اما شرکتهای کوچک ممکن است تولید آنها شروع کنند و به این ترتیب شغل هم ایجاد میشود.
سازمان جهانی بهداشت میگوید افراد نه تنها در اتوبوسها، قطارها و سایر وسائل نقلیه عمومی، بلکه در هر جای دیگری که فاصلهگیری جسمی مشکل است- در خواروبار فروشیها، در محل کار یا در گردهماییهای اجتماعی، تجمعهای گسترده و در فضاهای بسته مانند مدارس، کلیساها، مسجدها و سایر مکانهای عبادت، نیز باید ماسک بزنند.
این راهنمای جدید بر اساس نتایج پژوهشی است که به سفارش این سازمان درباره نوع ماسکهایی که افراد در جامعه میتوانند استفاده کنند، انجام شده است. البته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت میگویند هنوز معلوم نیست که این ماسک زدن باعث حفاظت خود فرد شود، اما ماسک زدن در صورتی که به درستی انجام شود، باعث حفاظت افراد دیگر میشود.
این سازمان تاکید میکند که ماسک زدن نباید باعث نادیده گرفتن فاصلهگیری جسمی و بهداشت دست شود.
دکتر ماریا وان کرخوه، رئیس فنی واحد پاسخ به کووید-۱۹ و رئیس بخش بیماریهای نوپدید و بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان در سازمان جهانی بهداشت درباره احساس کاذب امنیت ماسک زدن در میان افرادی که در راهپیماهاییهای اعتراضی از جمله تظاهرات درباره مرگ جرج فلوید شرکت میکنند، هشدار داد.
او گفت: «ماسک زدن باید بخشی از یک راهبرد جامع پیشگیری باشد. هر کسی بیمار است باید در خانه بماند. افراد بیمار باید آزمایش شوند، افراد در تماس با انها شناسایی شوند و در قرنطینه قرار گیرند.»
در راهنمای جدید توصیه میشود همه افرادی که در بخشهای بالینی بیمارستانها، درمانگاهها و سایر مراکز بهداشتی کار میکنند، نه فقط کارکنانی که مستقیما با بیماران کووید-۱۹ در تماس هستند، ماسک پزشکی بزنند.
توصیه پیشین این سازمان درباره استفاده از ماسکهای پزشکی برای بیماران کرونا و افرادی که از آنها مراقبت میکنند، نیز به قوت خود باقی است.