وضعیت میدان میوه و تره‌بار فعلی بندرعباس در شرایط شیوع کرونا نامناسب و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و کوچک بودن فضا نیز مزید بر علت شده است تا بیش‌ازپیش ضرورت راه‌اندازی میدان میوه و تره‌بار جدید بندرعباس احساس شود.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کوچک بودن فضا و عدم رعایت تنظیف از مهم‌ترین مشکلات این میدان کهنه و سالخورده است.

یکی از شاغلین در این میدان بیان کرد: متأسفانه با توجه به شیوع کرونا، پروتکل‌های بهداشتی در این میدان رعایت نمی‌شود، باید هرچه سریع‌تر نسبت به این موضوع فکر و چاره‌ای شود.

وی اظهار کرد: میدان جدید بزرگ‌تر و در انتظاریم هرچه زودتر به آن مکان منتقل شویم، با توجه به اتمام پروژه باید هرچه زودتر مسئولان ذی‌ربط نسبت به این موضوع چاره‌اندیشی کنند.

همچنین یکی از شهروندان نیز با گلایه از عدم رعایت تنظیف میدان میوه و تره‌بار و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اظهار کرد: به‌واقع حضور در این میدان خطرناک و هرلحظه انتقال کرونا نیز احساس می‌شود.

وی ادامه داد: درخور شأن و نام شهر بندرعباس، استان هرمزگان نیست به‌عنوان دروازه اقتصادی کشور از چنین میدان میوه و تره‌باری بهره ببرد.

۲۴ خرداد، آغاز عرضه میوه و تره‌بار در میدان جدید

فرماندار شهرستان بندرعباس گفت: تعداد زیادی از غرفه داران میدان جدید میوه و تره‌بار بندرعباس در حال آماده‌سازی و تجهیز غرفه‌ها برای عرضه میوه و تره‌بار از ۲۴ خرداد در این میدان هستند و هفته گذشته و هفته جاری هم غرفه داران میدان فعلی میوه و تره‌بار بندرعباس هم فرصت دارند غرفه‌هایشان را در میدان جدید تحویل بگیرند و تجهیز کنند و توافقات لازم را با شهرداری داشته باشند.

عزیزالله کناری افزود: از شنبه ۲۴ خردادماه عرضه میوه و تره‌بار در میدان جدید میوه و تره‌بار بندرعباس به‌صورت رسمی و قطعی انجام می‌شود.

 کناری بیان کرد: سه ماه تأخیر در بهره‌برداری از میدان جدید میوه و تره‌بار بندرعباس داریم و با توجه به شرایط بحران کرونا در استان و احتمال شیوع بیماری در میدان فعلی، هیچ عذری برای بهره‌برداری از میدان جدید پذیرفته نیست و تا شنبه ۲۴ خرداد آینده بایستی انتقال کامل غرفه‌های میدان فعلی به میدان جدید به‌طور کامل انجام شود.

وی هشدار داد: به لحاظ امنیتی شرایط میدان میوه و تره‌بار فعلی به‌هیچ‌وجه مناسب نیست و بایستی میدان جدید را به بهره‌برداری برسانیم و در هفته جاری بایستی تمام نواقص و کمبودها برطرف شود و شنبه ۲۴ خرداد به‌طور کامل عرضه میوه و تره‌بار در میدان جدید آغاز می‌شود.

فرماندار شهرستان بندرعباس با اشاره به شرایط نامناسب بهداشتی و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در میدان فعلی میوه و تره‌بار بندرعباس، تصریح کرد: در صورت شناسایی حتی یک بیمار کرونایی در این میدان، مجبور می‌شویم میدان را ۱۴ روز تعطیل کنیم و تمام کارکنان را قرنطینه کنیم و به همین دلیل ضرورت دارد سریع‌تر میدان میوه و تره‌بار جابجا شود تا در میدان جدید که بزرگ‌تر است با رعایت موازین و پروتکل‌های بهداشتی، عرضه میوه و تره‌بار صورت گیرد و سلامت غرفه داران، کارگران، رانندگان، فروشندگان، خریداران و... در میدان میوه و تره‌بار به خطر نیفتد.

وی اضافه کرد: با توجه به ورود رانندگان از استان‌های مختلف به میدان میوه و تره‌بار بندرعباس و از طرفی عدم استفاده از ماسک و... در این میدان، با خطر ابتلا و شیوع بیماری کرونا مواجهیم و برای پیشگیری از وقوع این بیماری، بایستی انتقال میدان را سریع‌تر انجام دهیم و به همین دلیل از هفته گذشته خواستیم تا غرفه داران وارد فاز تحویل گیری و جابجایی غرفه‌ها غرفه‌هایشان را تجهیز کنند و با شهرداری به توافقات لازم برسند.

فرماندار شهرستان بندرعباس از عمده‌فروشان میدان میوه و تره‌بار خواست بندرعباس سلامت خود و دیگران را در شرایط شیوع بیماری کرونا با فعالیت در میدان فعلی بیش از این به خطر نیندازند و با تسریع در انتقال به میدان جدید، از سلامتی و جان خودشان محافظت کنند.

کناری عنوان کرد: ازلحاظ درآمدی نیز شرایط غرفه داران میدان میوه و تره‌بار چندان مناسب نیست و میزان خریدوفروش در خارج میدان، بیشتر از داخل میدان شده است.

وی با اشاره به آمار افزایشی بیماران کرونایی در استان و بندرعباس هشدار داد: در صورت تداوم شرایط فعلی، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی نیز اجرا خواهد شد.

کناری بازگشایی این میدان میوه و تره‌بار را جزو اولویت‌های فرمانداری دانست و عنوان کرد: قرار بود اواخر سال گذشته میدان افتتاح شود که مشکلات برقی داشت و به تعویق افتاد و مشکل برق آن را برطرف کردیم. اول امسال هم خواستیم میدان میوه و تره‌بار را افتتاح کنیم که شهرداری بندرعباس اعلام کرد در حال توافقاتی با کسبه میدان میوه و تره‌بار است و مهلت خواستند و یک ماه به آن‌ها مهلت دادیم والان فرصت یک‌ماهه به پایان رسیده است.

کناری تصریح کرد: میدان میوه و تره‌بار جدید بندرعباس در حال حاضر آماده افتتاح است و در ۲۴ خرداد عرضه میوه و تره‌بار در آنجا آغاز می‌شود.

وی از جابجایی بنکداران و ورودممنوع کامیون‌های حامل اقلام بنکداران به شهر و جمع‌آوری و تعطیلی انبارهای غیرمجاز بنکداران در داخل شهر و انتقال آن‌ها به خارج شهر خبر داد و گفت: مشکلات مخابراتی و روشنایی در مکان جدید برطرف شده است و تمام بنکداران بایستی در آنجا مستقر شوند.

فرماندار بندرعباس ساماندهی دست‌فروشان بازار شب و انتقال آن‌ها به یک مکان مناسب را از دیگر برنامه‌هایش خواند و گفت: به‌زودی این بازاریان هم در مکانی ایمن و مناسب مستقر می‌شوند.

به گفته نماینده عالی دولت در شهرستان بندرعباس انتقال بازار ماهی‌فروشان، بنکداران و میدان میوه و تره‌بار جزو اولویت‌های فرمانداری بندرعباس بوده است که با انتقال میدان میوه و تره‌بار، پرونده انتقال این سه مکان بسته خواهد شد.

اشتغال‌زایی ۵۰۰ نفر با افتتاح میدان جدید میوه و تره‌بار

شهردار بندرعباس در حاشیه بازدید از روند ساخت میدان میوه و تره‌بار بندرعباس، گفت: این میدان با ۲۴ هکتار مساحت در شرق شهر بندرعباس و در نزدیکی میدان میوه و تره‌بار فعلی قرار دارد.

عباس امینی زاده تصریح کرد: میدان جدید ۹۲ غرفه دارد و با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی ساخته‌شده است.

شهردار بندرعباس با اشاره به اینکه با راه‌اندازی میدان جدید میوه و تره‌بار حداقل برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد می‌شود، خاطرنشان کرد: در این میدان، محلی برای عمده و خرده‌فروشی میوه، خدمات بانکی، حمل‌ونقلی و تعمیرگاهی در نظر گرفته‌شده است.

همچنین معاون فنی و عمرانی شهرداری بندرعباس نیز هدف از ساخت این میدان را ساماندهی خرده‌فروشان میوه، برطرف کردن مشکلات غرفه داران میدان فعلی میوه و تره‌بار و جلوگیری از ایجاد ترافیک در محدوده میدان دفاع مقدس عنوان کرد.

عبدالرضا بهادر اضافه کرد: ساخت سردخانه میوه برای هر غرفه دار از ویژگی‌های میدان جدید میوه و تره‌بار است که از مانع از خرابی میوه‌ها به هنگام نگهداری می‌شود.

وی از دیگر خصوصیات بزرگ‌ترین میدان میوه و تره‌بار جنوب کشور را ایجاد ۱۶ دفتر حمل‌ونقل و ۱۷۰ متر سایبان برای هر غرفه اعلام کرد.