مدیر جهادکشاورزی صومعه‌سرا گفت: در صورتی که صنایع تبدیلی توسعه یابد، شاهد تکمیل شدن زنجیره تولید ابریشم خواهیم بود.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، احمد پادیاب افزود: این شهرستان یکی از قطب‌های نوغانداری استان گیلان محسوب می‌شود و در سال‌های اخیر روند نزولی این صنعت در صومعه‌سرا متوقف شده و اکنون روند نزولی دارد.

وی افزود: امسال هزار جعبه تخم نوغان توسط نوغانداران در این شهرستان خریداری شده که نسبت به سال ۹۸ افزایش ۲۰ درصدی دارد.

پادیاب ادامه داد: بالا رفتن قیمت تضمینی پیله‌تر ابریشم یکی از دلایل افزایش گرایش نوغانداران به این نوع از مشاغل خانگی است.

وی  گفت: صنایع تبدیلی ابریشم یکی از حلقه‌های مفقوده زنجیره تولید ابریشم است، در صورت توسعه صنایع تبدیلی در حوزه ابریشم می‌توان امیدوار بود، ارزش افزوده بیشتری از فعالیت در نوغانداری به نوغانداران برگردد.

مدیر جهادکشاورزی صومعه‌سرا ادامه داد: توسعه نوغانداری در شهرستان موجب ارتقای درآمد برنجکاران در زمان کشت برنج می‌شود و خانوارهای روستایی در این زمان از سال با مشکلات نقدینگی کمتری مواجه می‌شوند. همچنین جوانان روستایی در پرداختن به نوغانداری استقبال بیشتری می‌کنند و حمایت‌های ویژه‌ای از جمله تسهیلات کم‌بهره کمک موثری به این جوانان می‌کند تا در توسعه نوغانداری استان نقش موثری ایفا کنند.

وی گفت: زنان روستایی نیز برای بازگشت نوغانداری به دوره طلایی‌اش پررنگ تر از قبل ورود کرده‌اند و ما برنامه داریم با توانمندتر کردن و آموزش به این قشر جمعیتی، نوغانداری صومعه‌سرار را بیش از امروز رو به جلو ببریم.

پادیاب افزود: توسعه نوغانداری نیاز ابریشم فرش‌بافان کشور را از واردات بی‌نیاز می‌کند، ضمن اینکه لازم است مسئولان ذی‌ربط در حمایت از نوغانداران داخلی از واردات بی‌رویه نخ ابریشم خودداری کنند.

وی تصریح کرد: به طور میانگین از هر جعبه تخم نوغان ۲۸ کیلو، پیله‌تر ابریشم تولید می‌شود و برنامه داریم با افزایش دانش نوغانداران و انتقال یافته‌های تحقیقاتی، میزان عملکرد را بالا ببریم تا از هر جعبه تخم نوغان ۳۵ کیل پیله‌تر ابریشم تولید شود.