به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، با تعطیلی مدارس از اسفند پارسال به دلیل شیوع کرونا در کشور، جریان آموزش در فضای مجازی پیگیری شد اما در این میان برخی خانوادهها از پولهایی میگویند که بابت هزینه سرویس مدارس و فعالیتهای فوق برنامه به مدارس پرداخت اما خدماتی به ازای آن دریافت نکردهاند. یکی از مشکلات اصلی خانوادهها درباره هزینه سرویس اسفندماه است که به ازای آن خدماتی به دانشآموزان ارائه نشد.
در همین رابطه مسعود ثففی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه هزینه سرویس مدارس از روز اول اسفند تا پایان سال تحصیلی به خانوادهها عودت داده میشود، اظهار کرد: بسیاری از مدارس این کار را کردهاند و قرار است تا پایان سال تحصیلی تکلیف آن در تمام مدارس روشن شود و حساب و کتابی باقی نماند.
وی در ادامه صحبتش درباره وضعیت مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید گفت: مدارس غیردولتی سال تحصیلی آینده کار خود را انجام میدهند. البته این بستگی به شرایط دارد. مدارس غیردولتی هزینه ثابت و متغیر دارند. هزینه ثابت را از خانوادهها دریافت کردهاند اما به ازای شهریه متغیر چون خدماتی ارائه نشده، باید پول آن به خانوادهها برگردانده شود.
ثقفی ادامه داد: از ابتدا تصمیم براین بود آموزشها تا زمان امتحانات به صورت غیرحضوری ادامه یابد و این اتفاق افتاد. در بسیاری از مدارس در شهر تهران آموزشها فراتر از شبکه آموزشی «شاد» پیش رفت و معلمان به صورت آنلاین آموزش مجازی را با ابزارهایی که در اختیار داشتند، انجام دادند.
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران درباره امتحانات دو پایه تحصیلی گفت: امتحانات پایه نهم و دوازدهم حضوری است درباره اپلیکیشن شاد هم افرادی که به هر دلیلی مانند مانند نداشتن ابزار تکنولوژی یا هزینه اینترنت به آن دسترسی نداشتند اعلام کردیم معلمان یک ماه در مدارس حضور یابند و به صورت حضوری رفع اشکال دانشآموزان را انجام بدهند.
وی افزود: از اول اسفند با پدیدهای مواجه شدیم که باعث تعطیلی مدارس شد و آرامآرام به سمت استفاده از سیستمهای الکترونیک پیش رفتیم. البته اگر به بسیاری از دانشآموزان اینترنت رایگان هم میدادند، دسترسی به ابزار فنی و گوشی موبایل نداشتند و باید برای آنها راهکار دیگری پیدا میکردیم.
این مسئول با اشاره به اینکه با آزمون و خطا آموزش الکترونیک را پیش بردیم، بیان کرد: ماجرای اصلی بر سر دانشآموزانی است که دسترسی به اینترنت و اپلیکیشن شاد نداشتند و تلاش کردیم آموزش آنها حضوری باشد تا از تحصیل بازنمانند.
ثقفی ادامه داد: میزان مصرف اینترنت دانشآموزان به گونهای نیست که دانشآموزی را که گوشی هوشمند دارد دچار مشکل کند و دغدغهای درباره تأمین هزینه اینترنت داشته باشد. چون نیاز به حجم بالای اینترنت نیست. هماکنون برای آزمونها در اپلیکیشن شاد کافی است دانشآموز نیم ساعت در روز وارد سامانه شود و آزمون خود را بدهد.
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران درباره ثبتنام سال آینده مدارس هم گفت: ثبتنام برای پایه اول ابتدایی به دلیل سنجش سلامت، حضوری است و در سایر مقاطع ثبتنام دانشآموزان به صورت اتوماتیک در همان مدرسه انجام میشود. دانشآموزان پایه هفتم و دهم هم میتوانند بدون مراجعه حضوری ثبتنام کنند.
وی درباره بازگشایی مدارس در ماه جاری هم اظهار کرد: بازگشایی مدارس برای دانشآموزانی بود که به آموزش مجازی دسترسی نداشتند و اصلاً این طور نبود که کلاسهای درس برای همه دانشآموزان دایر شده باشد.