به گزارش همشهری آنلاین، آدری هپبورن، از مشهورترین بازیگران زن سینما است و از زیباترین بازیگران زن سینمای کلاسیک هالیوود. او با فیلمهایی چون بانوی زیبای من و صبحانه در تیفانی شناخته میشود و بعد از ۴ بار نامزدی اسکار، برای بازی در فیلم تعطیلات رومی، در سال ۱۹۵۳ برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن شد.
هپبورن هرگز زندگینامهای ننوشت، چرا که معتقد بود زندگیش آنقدر معمولی است که کسی دلش نمیخواهد آن را در کتابی بخواند. اما شان هپبورن فرر، پسر او، دست به قلم شد و زندگینامه مادرش را نوشت. او در کتاب «آدری هپبورن، یک روح زیبا» از خاطرات، خلق و خو، روحیات و جزئیات زندگی مادرش نوشته و نشان داده است که زندگی پرماجرای مادرش ارزش ثبت شدن و نوشتن دارد.
کودکی آدری هپبورن در دوران جنگ جهانی دوم گذشت. پسرش در این کتاب با روایت دوران کودکی این بازیگر، نشان داده است که چطور اتفاقات آن زمان در زندگی مادرش تاثیر گذاشته است. شان با زبانی صریح به مسائل زندگی هپبورن، ازدواجهایش و درگیریش با بیماری سرطان که به مرگش انجامید، پرداخته و البته علاوه بر نوشتن از تصاویر بسیاری برای تالیف این کتاب بهره برده است.
شان از شبهای آخر هفتهای نوشته است که در تاریکیِ قبل خواب با مادرش درباره همه چیز حرف میزد. درباره احساسات، برنامهها، افراد و اشیا؛ «اما به روشی که مخصوص آن تاریکی است، مانند دو روح معلق.»
او نوشته است که بر خلاف آنچه ما ممکن است تصور کنیم، هپبورن چقدر برای اینکه بتواند دیگران را راضی کند، تلاش میکرد: «همه اینها را به یاد میآورم و احساسات و عواطف را. این جهان مادرم بود: احساسات و عواطف. با این حال، احساسات و عواطفش هرگز خیلی آرام نبودند. کسی نوشته است «احساساتمان باعث میشوند عمل کنیم؛ در حالی که عواطف باعث میشوند واکنش نشان دهیم». احساسات عمیقترند. ریشه عمیقتری دارند. خوب او در رابطه با همه ما احساساتی داشت و هنوز نمیتوانست از عواطف خودش دست بکشد یا درون خود به آرامش برسد. یکجورهایی واقعا میترسید. رفتن پدرش زخمی بود که هیچ وقت حقیقتا بهبود پیدا نکرد. او هرگز اعتماد نداشت که عشق باقی میماند. میتوانم او را در آشپزخانه ببینم که در حال آماده کردن چیزی شگفتانگیز است. او واقعا در همه زمینهها بسیار تلاش میکرد که دیگران از او راضی باشند، شاد باشند و دوست داشته شود.»
کتاب آدری هپبورن یک روح زیبا، نوشته شان هپبورن فرر با ترجمه آیدا کریمی توسط نشر میلکان به تازگی تجدید چاپ شده است.