به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، برای اولینبار در تاریخ آلمان، کمیته مقابله با اندیشههای راست افراطی و نژادپرستی در دولت فدرال شکل گرفته است. این کمیته که پس از حملات مرگبار به یهودیان هاله و مسلمانان در شهر هاناو تشکیل شده، وظیفه دارد تا از قربانیان گروههای راست افراطی و حملات نژادپرستانه در آلمان حمایت کند. در این میان، اعضای شورای مرکزی مسلمانان نیز از دولت فدرال خواستهاند تا کمیسیونی برای مقابله با اسلامهراسی تأسیس کند.
ایده شکلگیری این کمیته پس از حملات مرگبار به یهودیان هاله و مسلمانان هاناو در دولت فدرال مطرح شد و بالاخره پس از هفتهها گفتوگو، اعضای کابینه دولت آلمان تصمیم گرفتند تا کار آن را آغاز کنند. در این کمیته، وزیر کشور، وزیر دادگستری، وزیر فرهنگ، وزیر خانواده، وزیر امور خارجه و همچنین مسئول امور مهاجرت و ادغام در دولت فدرال حضور دارند و قرار است تا ماه اکتبر سال جاری، فهرستی از روشهای مقابله با گروههای راست افراطی ارائه دهند. کریستین لامبرشت، وزیر دادگستری آلمان در این باره گفت: «تشکیل چنین کمیتهای میتواند نقطه عاطفی در تاریخ آلمان باشد. این کمیته برای حمایت از جامعه متنوع و همچنین محافظت از افراد در برابر نفرت و خشم به وجود آمده است و از افرادی که تحت تأثیر نژادپرستی و یا گروههای افراطی قرار بگیرند، حمایت خواهد کرد.»
همچنین زیهوفر، وزیر کشور فدرال نیز درباره تشکیل این کمیته گفت: «تفکرات راست افراطی، یهودیستیزی و نژادپرستی بزرگترین تهدید برای کشور آلمان به شمار میآیند. به همیندلیل دولت فدرال با تمام قدرت با این تهدیدات مقابله میکند. در این راستا نهتنها با نژادپرستی و تفکرات راست افراطی مقابله خواهیم کرد، بلکه با یهودیستیزی و اسلامهراسی نیز مبارزه میکنیم.»
آنته ویدمان-ماوتس، مسئول امور مهاجرت و ادغام نیز با اشاره به ضرورت شکلگیری چنین کمیتهای گفت: نژادپرستی بنیان دموکراسی را از بین میبرد. در سالهای اخیر، نژادپرستی نهتنها علیه مهاجران و پناهجویان، بلکه علیه شهروندان و سیاستمداران آلمان نیز وجود داشته است. بنابراین باید پذیرش تنوع فرهنگی، مذهبی و نژادی در جامعه را افزایش دهیم.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز گفت: آلمانیها برای مقابله با نژادپرستی مسئولیت ویژه دارند. حتی مقابله با افراطگرایی و نژادپرستی، بخشی از آموزشهایی است که ما در وزارت خارجه فدرال ارائه میدهیم. در وزارت خارجه، همه دیپلماتها موظفند تا با نمایندگان کلیساها، کنیسهها و مساجد، سازمانهای مردمنهاد در زمینه مهاجرت و ادغام و همچنین روزنامهنگاران و مدافعان حقوق بشر در ارتباط باشند.
هر چند اعضای کمیته مقابله با اندیشههای راست افراطی و نژادپرستی در دولت فدرال ادعا میکنند که با اسلامهراسی نیز مقابله خواهند کرد، اما اعضای شورای مرکزی مسلمانان آلمان از دولت فدرال خواستهاند تا به قولی که به مسلمانان داده عمل کند و کمیسیونی برای مقابله با اسلامهراسی تشکیل دهد. آنها اعلام کردهاند که با وجود افزایش تعداد حملات به مساجد و انجمنهای اسلامی در آلمان، دولت فدرال باید از مسلمانان محافظت کند.
آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان در این باره گفت: ما از حضور اعضای کابینه دولت فدرال در کمیته مبارزه با نژادپرستی استقبال میکنیم. حملات مرگبار در هاناو، بسیاری از مسلمانان را نگران کرده است. همچنین در یک سال گذشته حملات زیادی به مساجد صورت گرفته است. اعضای این کمیته اکنون باید به شهرهای مختلفی که در آن حملات به مسلمانان صورت گرفته، بروند و شرایط را بررسی کنند. اما من فکر میکنم که باید اقدامات بیشتری در این حوزه انجام شود. اعضای دولت فدرال از سه ماه قبل به مسلمانان قول دادهاند تا کمیسیونی برای مقابله با اسلامهراسی تشکیل دهند و من فکر میکنم این کار باید هر چه زودتر انجام شود.