به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، شینا انصاری روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته محیط زیست در موزه ارتباطات برگزار شد، از ایجاد بانک اطلاعات تنوع زیستی به منظور بررسی وضعیت ۱۳۰۸ گونه گیاهی، که از این میان ۱۶۷ گونه انحصاری، ۱۸۰ گونه پرنده، ۳۸ گونه پستاندار و ۱۳ گونه خزنده هستند خبر داد و گفت: لازم است به محل زیست این گونهها از جمله روددرهها و مناطق تحت حفاظت توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به مصوبه روز گذشته شورای شهر تهران در ثبت توچال به عنوان میراث طبیعی شهر تهران، ابراز داشت: این مسئله باعث ساماندهی ساختوسازها و تبدیل شدن این منطقه کوهستانی به زون طبیعی میشود.
انصاری به توجه این اداره کل به مصرف بهینه مصرف آب بخصوص در بوستانها و فصاهای سبز شهر تهران اشاره کرد و گفت: در حوزه بازچزخانی آب و استفاده از منابع آب سطحی برنامهریزی کردهایم تا به منابع آبهای زیرزمینی فشار نیاید.
وی ادامه داد: اخیرا کارگروهی با همه مسئولان این حوزه تشکیل شد و باید برای استفاده از این منابع آب برنامهریزی کنیم.
وی افزود: ذخیرهسازی آب باران در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه الگوی کشت با توجه به محدودیت منابع شهر تهران حائز اهمیت است، ابراز داشت: با توجه به اقلیم تهران سعی میشود از گیاهان کم آب بر و همساز با اقلیم بهره ببریم.
وی از توسعه نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و اصلاح الگوی مصرف در ساختمانها نیز اشاره داشت و اظهار داشت: پایش آلایندههای محیط زیست و مدیریت منابع از حوزه دیگر فعالیت است.
انصاری ادامه داد: هر چند پایش آلودگی هوا توسط شرکت کنترل کیفیت هوای انجام میشود اما طرحهایی در این زمینه پیشبینی شده است که از جمله آنها بهروزرسانی اطلس پایش منابع آب و شناسایی منابع آلاینده است.
وی با بیان اینکه کارواشها از دو منظر مصرف بیرویه آب و استفاده از مواد شیمیایی مورد توجه این اداره کل قرار دارد، گفت: با توجه به محدودیت منابع زیرزمینی باید به سیستمهای بازچرخانی استفاده شود.
انصاری افزود: ۴۵۱ واحد کارواش در شهر تهران شناسایی و پایش شده اما از آنجا که قوانین بالادستی در حوزه برخورد با متخلفان در این زمینه متخلفان این حوزه، در اختیار اداره کل محیط زیست تهران قرار میگیرند.
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران از هوشمندسازی چاهها برای آبیاری فضای سبز به منظور جلوگیری از هدررفت منابع آب نیز خبر داد و گفت: در سطح شهر تهران پروژههای توسعه زیربنایی متعددی وجود دارد و به همین دلیل ارزیابیهای زیست محیطی باید مدنظر قرار گیرد، به همین منظور با توجه به مصوبه شورای شهر تهران کمیته فنی غربالگری پروژهها تشکیل شده است.
انصاری در خصوص اصلاح مصرف پلاستیک در شهرداری نیز گفت: با پیگیریهای انجام شده، دبیرخانه کاهش مصرف پلاستیک به اداره کل محیط زیست منتقل شد و با ابلاغیه شهرداری تهران که مصرف ظروف پلاستیک را ممنوع اعلام کرد.
وی ادامه داد: گشت و پایش محیط زیست به زودی در تهران با خودروهای اختصاصی و تجهیزات مدنظر راهاندازی شده است تا امکانات نمونهبرداری داشته باشند.
انصاری، شناسایی منابع و کانونهای آلودگی را از اهداف این گشتها عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه شعار امسال روز محیط زیست زمانی برای طبیعت گفت: در راستای این شعار محیط زیست شهرداری شعار «اکنون زمان توجه به طبیعت» برگزیده شد.