به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیبیسی این کارآزمایی بالینی از «ایبوپروفن لیپیدی» یک فرمولاسیون اختصاصی این دارو که در چربی حل شده است، استفاده میکند، نه شکل معمول قرصهای این داروی مسکن که در داروخانهها یافت میشود.
این گروه پژوهخشگران در بیمارستان گایز و سنتتوماس در کینکز کالج لندن اعتقاد دارند که این داروی مسکن ضد التهابی میتوانند مشکلات تنفسی در بیماران بستری کووید-۱۹ را برطرف کنند. آنان امیدوارند که با کمک این دارو بتوانند نیاز بیمارن بستری به دستگاه تنفس مصنوعی را برطرف کنند.
در این کارآزمایی که به طور مخفف LIBERATE نامیده است، نیمی از بیماران علاوه بر درمان استاندارد کووید-۱۹ ایبوپروفن دریافت خواهند کرد. هدف این است که معلوم شود آیا تجویز سه دوز از این دارو بر پیشرفت بیماری به نارسایی تنفسی و مدت اتصال به دستگاه تنفس مصنوعی تاثیری دارد یا نه.
این پژوهشگران همچنین مدت نیاز افراد به مراقبتهای ویژه، مدت بستری شدن و میزان زنده ماندنشان را هم بررسی خواهند کرد.
بیمارانی که سابقه حساسیت به ایبوپروفن، سابقه خونریزی گوارشی و مشکلات کبدی، کلیوی و قلبی دارند وارد این بررسی نمیشوند.
مقامات بهداشتی فرانسه در اواخر اسفند ماه ابراز نگرانی کرده بودند که ایبوپروفن ممکن است به افرادی که دچار شکل خفیف عفونت ویروس کرونا هستند، آسیب بزند. اولیویه وران وزیر بهداشت فرانسه در آن هنگام گفت که ایبوپروفن و سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آن میتوانند باعث تشدید عفونت شوند. او در عوض توصیه کرد که مردم از داروی مسکن استامینوفن استفاده کنند.
اما پس از آن سازمانهای بهداشتی ملی و جهانی به این نتیجه رسیدند که استفاده از ایبوپروفن برای برطرف کردن علائم کرونا مانند تب و سایر علائم شبیه آنفلوانزا بیخطر است.
با این وجود، هنوز برخی از مقامات بهداشتی مصرف استامینوفن را به خاطر عوارض جانبی کمتر توصیه میکنند.