26 ماه پس از گذشت سفر هیات دولت به استان چهارمحال و بختیاری – از مجموعه دور اول سفرهای استانی رئیس‌جمهوری – نوبت به حضور کاروان 27 نفره خبرنگاران در این استان و به‌اصطلاح پیگیری روند اجرایی شدن مصوبات هیات دولت رسیده است.

برنامه‌ بازدید خبرنگاران از اجرایی شدن مصوبات دور اول سفرهای استانی هیات دولت از مرداد ماه سال گذشته و به ابتکار علی سعیدلو، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری آغاز شده است.مرداد ماه سال گذشته پس از گذشت 18 ماه از آغاز سفرهای رئیس‌جمهوری و هیأت دولت به مناطق مختلف کشور، علی‌سعیدلو با ابتکاری، برنامه حضور کاروان‌های خبری را در استان‌ها فراهم کرد.

وی در آن زمان با بیان اینکه تاکنون مسئولان کشور صرفا به ارائه اخبار و اطلاعات مربوط به فعالیت‌ها و خدمات دولت بسنده کرده‌اند ابراز امیدواری کرد که اعزام گزارشگران و خبرنگاران به استان‌هایی که بیشتر محمود احمدی‌نژاد و هیات دولت به آنجا گام نهاده‌اند، بتواند گزارش‌هایی توصیفی و عینی از اقدامات دولت در عرصه‌های مختلف به دست دهد.

 اگر چه سعیدلو در همان زمان اظهار داشت که این مهم در چارچوب یک وظیفه ملی و فارغ از هرگونه انگیزه سیاسی انجام می‌شود، اما این سخن نتوانست که زبان انتقاد منتقدان سفرهای دولت را بسته نگه دارد که برچسب تبلیغاتی بودن به برنامه اعزام خبرنگاران به استان‌های نزنند هر چند این انتقاد نیز از سوی علی‌اکبر جوانفکر و مهدی کلهر، مشاوران رسانه‌ای احمدی‌نژاد پاسخ گفته شد.

مقصد دوازدهم

پیش از این کاروان رسانه‌ای به یازده استان کشور به‌منظور پیگیری اجرایی شدن مصوبات هیات دولت اعزام شده بودند. نخستین گروه خبرنگاران 22 مردادماه سال گذشته عازم سیستان و بلوچستان شدند. زنجان مقصد بعدی بود.ایلام، قزوین، خراسان‌جنوبی، همدان، بوشهر، قم، هرمزگان، خراسان‌رضوی و آذربایجان شرقی در گام‌های بعدی قرار داشتند و چهارمحال و بختیاری دوازدهمین مقصد خبرنگاران بود که 21 اردیبهشت سال‌جاری این سفر انجام شد.

سفر رئیس‌جمهوری به همراه هیات دولت به استان چهارمحال و بختیاری در اسفند ماه سال 1384 صورت گرفت. تصویب 100 مصوبه و 77 توافقنامه بین وزارتخانه‌ها و وزیران استانی ماحصل حضور هیات دولت در بام ایران بود. این استان با 16533 کیلومتر وسعت طبیعت‌بکری را در میان رشته کوه‌های زاگرس به صحنه کشیده است.

آثار تاریخی استان از جمله کتیبه‌های تاریخی فاتحان تهران در دوره مشروطیت که بر دیواره کوهی در روستای ده‌چشمه نقش بسته است، قلعه سردار اسعد بختیاری که از رهبران جنبش مشروطه‌خواهی بود، قلعه امیر مفخم، قلعه نصیرخان سورک، مسجد اتابکان، پل زمانخان (یکی از خوانین ایل قشقایی) در کنار طبیعت دست نخورده آن مثل تالاب بین‌المللی چغاخور و آبشارهای معروف از جمله آبشار شیخ علیخان، و آتشگاه و چشمه سرداب، این استان را تبدیل به یکی از پتانسیل‌های بزرگ گردشگری کرده است.

در هر حال 39 طرح در برنامه بازدید سه روزه خبرنگاران از این استان گنجانده شده بود که طرح‌های تونل چهار بانده شهرکرد – باغبادران، کارخانه سیمان شهرکرد، کارخانه تولید فولاد 800 تنی، کارخانه تولید ورق خودرو، انتقال آب سبزکوه به سد چغاخور، فرهنگسرای شهرکرد، بیمارستان آیت‌الله کاشانی، تکمیل مصلی بزرگ امام خمینی، سایت پتروشیمی و تکمیل طرح سد کارون از مهم‌ترین آنها بود.

بگذریم از اینکه طرح مطالعاتی بسیاری از طرح‌ها و کلنگ‌های احداث آنها از سال‌ها قبل شروع شده و اختصاص اعتبار در سفر اسفند 84 هیات دولت باعث تسریع در روند تکمیلی طرح‌های مورد بحث شده است.

اگر‌چه بودند طرح و مصوباتی که به دلایلی قابلیت اجرا پیدا نکرده‌اند؛ مثل مصوبه کشتارگاه صنعتی دام جونقان که به‌علت به توافق نرسیدن وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه عشایری کشور اجرا نشده یا مصوبه افزایش پرواز‌های فرودگاه شهرکرد تا هفت روز هفته که نه تنها افزایش  نیافته بلکه از چهار پرواز به سه پرواز کاهش یافته است.

مصوبه توسعه و تکمیل پوشش شبکه‌های رادیویی موج متوسط و همچنین تامین خوابگاه‌های دانشجویی با اولویت خوابگاه دختران از دیگر مصوبه‌هایی بوده است که پیگیری‌های مسئولان ذیربط در این استان برای اجرایی کردن آن هنوز هیچ نتیجه‌ای دربرنداشته و قطعا در دور دوم سفر هیات دولت به این استان که به گفته احمدی‌نژاد برای پیگیری مصوبات دور اول انجام می‌گیرد این مصوبات مورد بازبینی و تاکید مجدد قرار خواهد گرفت.

با این وجود خارج از انصاف است اگر نگوییم برای بیش از 75 درصد مصوبات به هر ترتیبی اعتباری اختصاص یافته و در حال اجرایی شدن هستند که به برخی از آنها اشاره می‌شود:رجبعلی صادقی، استاندار چهار محال و بختیاری در خلال بازدید از یکی از طرح‌های این استان تاکید کرد که بیشترین مصوبات دولت در این استان در بخش صنعت بوده، از جمله 2 واحد پتروشیمی که یک واحد آن در سفر اول رئیس‌جمهوری تصویب شد و واحد دیگر آن قبل از آن کار خود را شروع کرده بود.

 کارخانه فولاد نیز از دیگر مصوباتی بوده که در سفر دوم رئیس‌جمهوری خواستار افزایش ظرفیت تولید آن هستیم.صادقی اظهار داشت : از ‌١٠٠ مصوبه استانی دولت ‌٦٨ درصد آن اجرا شده، ‌٢٨ درصد در حال اجراست و ‌٤ درصد در دست پیگیری است.

تونل شهرکرد به اصفهان

طرح جاده چهار بانده شهرکرد- باغبادران اولین طرحی بود که در این استان مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت. بنا به گفته سیف‌الله کریمی مدیرکل راه و ترابری این استان، مطالعات اولیه این طرح از سال ‌٨٣ آغاز شده است.

محور این طرح دارای تونلی به طول ‌١٣٠٠ متر و دو قطعه راهسازی هر کدام به طول ‌٨ کیلومتر است که از محل اعتبارات استانی در سال ‌٨٣ شروع و با سفر هیات دولت در سال ‌٨٤ و پس از سفر هیات دولت به این استان 700 میلیارد تومان کمک‌های مالی برای تکمیل این طرح اختصاص یافته است.احداث این تونل از مسیر گردنه رخ انجام می‌شود و طول کلی طرح ‌١٨ کیلومتر است.

 مدیرکل راه و ترابری استان چهارمحال و بختیاری گفت: برآورد کلی طرح ‌١٥ میلیارد تومان است که تاکنون ‌٥ / ‌٧ میلیارد تومان به این طرح اختصاص یافته و با تخصیص اعتبار در سال ‌٨٧ امید بهره‌برداری از این تونل و جاده تا پایان امسال می‌رود.وی افزود: حدود ‌٦٥ درصد کار انجام شده و تمام نقاط حادثه خیز در این محور که دارای ‌١٧ الی ‌١٨ پیچ خطرناک است، مسطح می‌شود.

کارخانه سیمان و فولاد شهرکرد

کارخانه سیمان و فولاد شهرکرد از دیگر برنامه‌های گنجانده شده در بازدید خبرنگاران از اجرایی شدن مصوبات هیات دولت در استان چهارمحال و بختیاری بود.کارخانه سیمان شهرکرد چند روز پیش از حضور خبرنگاران در این استان به بهره برداری رسیده و تقریبا به‌طور کامل راه‌اندازی شده است. این کارخانه که در 23 کیلومتری جاده شهرکرد، بروجن قرار دارد ظرفیت تولید 1 میلیون تن سیمان با تیپ 1 تا 5 را داراست.

 برای تولید این مقدار سیمان حدود 6/1 میلیون تن مواداولیه استفاده می‌شود که 98 درصد این مواد در جوار کارخانه و از منابع خود استان قابل تامین است. به گفته بیژن شیخ‌الاسلامی معاون کارخانه سیمان شهرکرد در چهار سال گذشته برای این طرح ‌١١٠ میلیارد تومان هزینه شده است.

  گفته می‌شود طرح مطالعاتی این کارخانه از 20 سال پیش مطرح بوده است اما تا سال 84 کار چندان شاخصی برای راه‌اندازی آن صورت نگرفته بود. شیخ الاسلامی اظهار داشت که تا قبل از تاریخ سفر هیات دولت به این استان تنها 18 درصد طرح تکمیل شده بود که 82 درصد آن بعد از اسفندماه 84 تکمیل شده است. 

 معاون کارخانه سیمان شهرکرد عنوان کرد که این استان از نظر سیمان خودکفا خواهد شد و طرح‌هایی مانند سد کارون ‌٤ نیز از مصرف‌کنندگان این کارخانه خواهند بود.