به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، بر اساس تصمیم سازمان شیلات همهساله ماه فروردین زمان رسمی تعطیلی صید کیلکا در دریای خزر است، اما امسال نیز همانند سالیان گذشته صیادان با مشاهده تخمریزی ماهیان، ماههای اردیبهشت و خرداد را هم به صورت داوطلبانه به تعطیلات صید اینگونه اضافه کردند تا ذخایر دریای خزر بازسازی شود.
مدیرکل شیلات مازندران روز پنجشنبه ۲۲ خرداد همزمان با آغاز دوباره صید کیلکا در دریای خزر در جمع خبرنگاران گفت: برنامه سازمان شیلات ایران برای صید کیلکا ماهیان در سال جهش تولید بالغ بر ۱۶ هزار تن است.
حسن اسحاقی یکی از اهداف سال ۹۹ را به پایان رساندن حوضچه بندر بابلسر و اسکله داخلی آن دانست و افزود:با اتمام کار این اسکله تخلیه آبزیان از ۲۰ هزارتن به ۵۰ هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.
وی گفت: در سطح استان دو بندر صیادی بابلسر و امیرآباد مشغول صید و صیادی هستند که بیش از ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم در این دو بندر کار میکنند و امید است این اشتغال در آینده بیشتر شود.
مدیرکل شیلات مازندران بیان کرد: به دنبال این هستیم که بندر بابلسر را به عنوان بندر هاب صیادی شمال کشور در نظر بگیریم و رایزنیها در این باره شروع شده است و اگر این اتفاق بیفتد شاهد تحولات زیادی در بخش گردشگری و صیادی خواهیم بود.
در سطح استان مازندران ۴۴ فروند شناورصیادی کیلکاگیر در طول سال فعالیت میکنند که از این تعداد ۲۱ فروند در بندر بابلسر و ۲۳ فرونددر بندر امیرآباد مشغول فعالیت صید و صیادی هستند.
مقدار صید سال گذشته ماهی کیلکا از دریای خزر در استان ۱۸هزار و ۸۰۰ تن بوده است.
مازندران ۳۳۸کیلومتر ساحل در دریای خزر در اختیار دارد. علاوه بر کیلکا، صد ماهیان استخوانی به صورت پره نیز در دریای خزر انجام میشود. فصل صید ماهیان استخوانی نیز از بیستم مهر اغاز و تا اواخر فروردین سال بعد است.