به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، کرونا که از ابتدای اسفند ۹۸ در کشور شیوع پیدا کرد. برای مردم چندان شناخته شده نبود، خیلیها آن را به چشم یک بیماری ساده مثل سرماخوردگی نگاه میکردند و چندان آن را جدی نگرفتند، از سوی دیگر قرنطینه نکردن بهموقع برخی شهرها نیز مزید بر علت شد تا شاهد شیوع این بیماری در استانهای مختلف کشور باشیم و تقریبا در دهه اول این ماه شهر و استانی نبود که بیمار مبتلا نداشته باشد.
کرونا که آمد و چهره واقعی خود را با فرستادن افراد زیادی از جمله آنهایی که بیماری زمینهای داشتند به دیار باقی نشان داد، شهرها رفتهرفته حالت تعطیلی به خود گرفت و مردم کمکم باور کردند که این بیماری را نباید دستکم بگیرند و اصول مراقبتی را آغاز کردند.
عمده نگرانیها برای تعطیلات نوروز پیش رو بود و اینکه مبادا موج مسافرتها باعث شود کنترل کرونا از دست خارج و دیگر نتوان آن را مهار کرد، هشدارها از سوی مسئولان آغاز و اعمال برخی محدودیتهای ترددی ابتدا در داخل خود استانها و سپس از استانی به استان دیگر با محوریت پلیس آغاز شد.
در این میان البته خود مردم نیز با توجه به نگرانیهایی که داشتند سفرها را به حداقل رسانده و خانهنشینی را به مسافرت پرخطر ترجیح دادند تا بلکه هرچه زودتر از شر این بیماری راحت شویم.
افزایش سختگیریها برای روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین و تعطیلی همه تفرجگاهها، بوستانها و اماکن دیدنی از یکسو و همراهی مردم با مسئولان از سوی دیگر باعث شد با پایان یافتن تعطیلات نوروزی شاهد کاهش قابلملاحظه آمار مبتلایان به کرونا و مرگومیر ناشی از این بیماری در کشور باشیم.
هرچند از اواخر اسفند ۹۸ کار تعطیلی بسیاری از واحدهای صنفی پرخطر نیز کلید خورد و تعطیلی بازار و بسیاری از مناطق نیز در کاهش آمار مبتلایان اثرگذار بود.
اعلام کاهش نسبی افراد مبتلا و جانباختگان بیماری کرونا در کشور و وجود این تصور میان مردم که کرونا بر اثر گرمای هوا تضعیف میشود خیلیها را فریب داد و تصورشان شاید این بود که همهچیز تمام شده و میتوانند مثل گذشته ترددهای معمول خود را داشته باشند.
هرچند خیلیها دنبال لقمه نانی بودند و بساطشان را بر سطح شهر پهن کردند تا دستخالی به منزل برنگردند اما کرونا بیرحمتر از آن بود که شکم خالی بعضی و بیخیالی برخیهای دیگر را بفهمد. از ابتدای اردیبهشت ۹۹ بود که آمار مبتلایان به این بیماری در برخی شهرها از جمله کرمانشاه روند افزایشی داشت.
افزایش مبتلایان ابتدا استان کرمانشاه را در وضعیت زرد و از نیمههای خرداد در وضعیت قرمز قرار داد تا بلکه هشداری باشد به آنهایی که نه پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند و نه کمکی به قطع زنجیره این بیماری. اما هرچه هست باید وضعیت موجود را جدی بگیریم تا سلامتی خود و عزیزانمان را با مخاطره مواجه نکنیم.
در این میان جمعی از ورزشکاران مطرح استان کرمانشاه ضمن هشدار به مردم در خصوص حاد بودن وضعیت کنونی این بیماری، از آنها خواستند که همانند اواخر اسفند۹۸ و فروردین ۹۹ که قرنطینه خانگی را رعایت میکردند بازهم مراقبتهای لازم را به عملآورده و حتیالامکان برای موارد ضروری از منزل خارج شوند.
دستکم گرفتن کرونا عواقب بدی خواهد داشت
«ندا شهسواری»، تنها بانوی المپیکی پینگپنگ ایران با دعوت از همه مردم برای مراقبتهای بیشتر در خصوص بیماری کرونا گفت: دستکم گرفتن این بیماری میتواند عواقب بدی داشته باشد و شرایط بهجایی برسد که مهار و کنترل آن سخت شود.
وی تصریح کرد: من از همان ابتدای شیوع کرونا سعی کردم رفتوآمدهای خود را به حداقل برسانم و به قطع زنجیره انتقال کمک کنم.
نماینده ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریودوژانیرو تصریح کرد: زمانی که همه فعالیتهای ورزشی جهان متوقف و حتی مسابقاتی مانند المپیک یکسال به تعویق میافتد نشانه جدی بودن بیماری است که باید با اقدامات خود به کاهش و کنترل آن کمک کنیم.
شهسواری گفت: در هفتههای اخیر شاهد شیوع دوباره کرونا و افزایش افراد مبتلایان بودهایم که این موضوع نشان میدهد باید دوباره قرنطینه خانگی را جدی گرفته و تنها برای کارهای ضروری از منزل خارج شویم.
برای سلامتی خود و خانوادههایمان باید مراقب کرونا باشیم
نایبقهرمان پرتاب وزنه معلولان جهان گفت: همه باید برای کنترل کرونا تلاش کنیم، برای سلامتی خود، خانوادهها و عزیزانمان هم که شده لازم است مراقب این بیماری باشیم و آن را جدی بگیریم.
مهران نکویی مجد تصریح کرد: در یکی ۲ ماه گذشته که مردم مراعات کردند و ترددهای غیرضروری خود را به حداقل رساندند شاهد بودیم هم آمار مبتلایان و هم افراد فوت شده کاهش پیدا کرد و بهطورقطع اگر همان رویه را ادامه میدادیم الان بهجای اوج گرفتن بیماری شاهد تضعیف آن بودیم.
وی گفت: از همه مردم عزیز کشور و استان کرمانشاه میخواهم تا مسائل بهداشتی و مراقبتی لازم را رعایت و زمینه تضعیف دوباره کرونا را فراهم کنند.
رعایت پروتکلهای بهداشتی بیانگر شخصیت اجتماعی ما است
مریم هاشمی، یکی از پرافتخارترین ورزشکاران ووشوی جهان گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی و عمل به توصیههای انجام شده بیانگر شعور و شخصیت اجتماعی ماست و لازم است با توجه به حساسیت موضوع بیماری کرونا از اقداماتی که به تشدید آن منجر میشود خودداری کنیم.
وی تصریح کرد: امروز که شاهد اوج گرفتن دوباره کرونا در برخی استانها از جمله کرمانشاه هستیم باید از ترددها و تجمعات بیمورد پرهیز کنیم و با رعایت برخی نکات ساده خود و دیگران را در معرض خطر قرار ندهیم.
قهرمان پنج دوره مسابقات جهانی ووشو ادامه داد: بهتر است همه ما در این ایام فکر مسافرت رفتن و حتی دیدوبازدید با اقوام را نیز از سرمان بیرون کنیم تا بتوانیم هرچه سریعتر شاهد ریشهکنی این بیماری باشیم.
هاشمی اظهار کرد: کوچکترین سهلانگاری و بیتفاوتی نسبت به این بیماری میتواند عواقب جبرانناپذیری برایمان به همراه داشته باشد پس تا دیر نشده باید خود را از معرض خطر و بلا دور نگهداریم.
خطر کرونا جدی است؛ مردم مراقب باشند
پرچمدار کاروان ایران در مسابقات پارالمپیک ۲۱۰۲ لندن، با جدی دانستن خطر کرونا از عموم مردم خواست تا کاملا مراقب باشند و فریب برخی حرفها که گرما باعث تضعیف این بیماری میشود را نخورند.
علی مظاهری گفت: همه باید بیماری کرونا را جدی بگیریم، مردم نقش بسیار مهمی در کنترل این بیماری دارند و اگر برخی مسایل ساده را رعایت نکنند ممکن است باعث طغیان آن شوند.
وی یادآوری کرد: مسئولان هم درعینحال باید بهصورت جدی پایکار باشند و اقدامات لازم را برای کنترل کرونا خصوصا در شهرهایی که طی هفتههای اخیر شاهد اوجگیری آن بودهایم انجام دهند.
نیازمند بازنگری در رفتارها برای قطع زنجیره کرونا هستیم
استاندار کرمانشاه گفت: وضعیت استان از نظر شیوع ویروس کرونا مطلوب نیست، نیازمند بازنگری رفتار مردم و مسئولان برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا هستیم.
«هوشنگ بازوند»، شنبه ۲۴ خرداددر نشست ستاد استانی کرونا خطاب به مدیران و فرمانداران در سرسرای شهدای دولت استانداری کرمانشاه با تاکید بر اینکه مسئولان با جدیت بیشتری بر روند اجرای پروتکلهای بهداشتی نظارت کنند، افزود: اولویت اصلی در استان کرمانشاه مدیریت و مهار کرونا است.
وی گفت: مردم باید این مهم را مدنظر داشته باشند که سلامت و خود و دیگران را به خطر نیاندازند، وضعیت فعلی، خسارات و مشکلات زیادی را برای جان و کسبوکارهای مردم ایجاد میکند.
وی از رسانهها و صداوسیما خواست مکانهای پرخطر را به همه مردم اعلام و بهصورت گسترده در حساس سازی، اطلاعرسانی و آگاهی بخشی به مردم کار کنند.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه در ادامه گفت: کمیته نظارت بر اجرای مصوبات در تمام با افرادی که سلامت مردم را به خطر میاندازند برخورد کنند و در صورت نیاز به مراجع قضایی معرفی کنند.
او تصریحکرد: گزارش فعلی وضعیت کرونا تکاندهنده است و فرمانداران شخصاً وارد شوند و مسائل را پیگیری کنند، اگر امروز اقدام جدی انجام نشود فردا باید هزینههای بیشتری برای مهار کرونا پرداخت کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون ۱۸۲ هزار و ۵۴۵ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جانباختگان کرونا در کشور به هشت هزار و ۶۵۹ نفر رسید.
سیما سادات لاری جمعه ۲۳ خرداد درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از این ویروس در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۳۶۹ بیمار جدید مبتلابه کوید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۸۷ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کوید۱۹ در کشور به ۱۸۲ هزار و ۵۴۵ نفر رسید.