به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در روزهای گذشته، فیلم کوتاهی از زندگی افراد بیخانمان در لولههای بتنی در حاشیه شهر اصفهان در فضای مجازی منتشر شد که گروههای مردمی برای آنها غذا و مواد بهداشتی برده بودند.
افراد بیخانمان در حالی این روزها مجبور شدهاند در حاشیه شهر، مخروبهها و لولههای بتنی روزگار بگذرانند که تنها گرمخانه مردمی اصفهان ۴ ماه است افراد جدید را پذیرش نمیکند، چراکه امکانات لازم برای غربالگری و قرنطینه این افراد را ندارد و از طرفی نمیتوانند سلامت افرادی که از قبل در این گرمخانه قرنطینه شدهاند را به خطر بیندازد. با این وجود با کمک گروههای مردمی، در همین مدت تلاش شده غذا و اقلام مورد نیاز بهداشتی در اختیار افرادی که حالا بیخانمانتر از قبل شدهاند قرار گیرد.
محسن انصاری، مؤسس و مدیر گرمخانه مردمی بیخانمانهای امید اظهار داشت: بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، تقریبا تمام مراکز اقامتی، گرمخانهها و مراکز ترک اعتیاد اجباری به خاطر کرونا پذیرش ندارند و تعطیل شدهاند.
وی گفت: گرمخانه اصفهان از ۱۹ بهمن ماه پذیرش جدید نداشته و در حال حاضر فقط حدود ۶۰ نفر زن و مردی که از قبل در این گرمخانه ساکن بودند، ماندهاند، حتی به کسانی که سر کار می رفتند هم اعلام کردیم ورود و خروج نداریم و افراد باید در گرمخانه بمانند.
انصاری افزود: قبلا حدود یکصد نفر و برخی مواقع تا بیش از ۲۰۰ نفر در این گرمخانه اقامت داشتند و برخی از افراد البته ساماندهی، درمان و به شهرهایشان فرستاده شدند و یا به خانوادههایشان تحویل داده شدند.
مدیر گرمخانه مردمی بیخانمانهای امید ادامه داد: این روزها گرمخانه مراجعانی دارد ولی امکان پذیرش آنها وجود ندارد، چون افراد برای اقامت در گرمخانه باید حتما دوره قرنطینه ۱۵ روز اولیه را طی کنند و آزمایشهای مختلف پزشکی بدهند، درحالی که چنین امکانی در گرمخانه وجود ندارد و هیچ تست کرونایی در اختیار ما قرار داده نشده تا بتوانیم از سلامت افراد اطمینان داشته باشیم و باعث آلوده شدن سایر افراد به ویروس کرونا نشویم، بنابراین فقط قرنطینه افراد فعلی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در گرمخانه را رعایت میکنیم.
وی به پیگیریهای زیاد برای فراهم شدن امکان پذیرش افراد بیخانمان جدید در گرمخانه امید اشاره کرد و گفت: باید یک مرکز برای قرنطینه اولیه زیر نظر دانشگاه علومپزشکی پیشبینی شود تا افراد جدیدی که میخواهند وارد گرمخانه شوند تست اولیه و آزمایشات کامل بدهند و اگر در تست اولیه مشکوک به کرونا هستند یا علائم اولیه دارند قرنطینه شوند، افرادی که مشکوک نیستند و علائم ندارند هم بعد از یک دوره ۱۵ روزه بتوانند وارد گرمخانه شوند تا ناقل ویروس کرونا و ابتلای سایر افراد به این ویروس نباشند.
انصاری تاکید کرد: اینکه ما افراد بی خانمان را پذیرش کرده و ۱۵ روز در همین مکان قرنطینه کنیم اشتباه است و فقط باعث افزایش احتمال شیوع ویروس کرونا در بین سایر افراد ساکن در این مجموعه میشود.
مدیر گرمخانه مردمی بیخانمانهای امید با اعلام اینکه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به کرونا در این گرمخانه نداشتهایم، افزود: از ۱۹ بهمن ماه که قرنطینه گرمخانه را شروع کردیم تا الان مشکلات زیادی برای تامین وسایل حفاظتی و مواد ضدعفونی داشتهایم و تقریبا هیچ دستگاه اجرایی با ما همکاری نکرده است، حتی کمکهای مردمی که قبلا بیش از ۹۰ درصد هزینههای این مجموعه را تامین میکرد کاهش پیدا کرده است.
کاهش ۸۰ درصدی کمک های مردمی
وی اضافه کرد: از یک سال پیش تا الان میتوانم بگویم حداقل ۸۰ درصد کمکهای مردمی کم شده، چون مشکلات اقتصادی مردم زیاد شده و نمیتوانند مثل قبل با ما همراهی کنند.
انصاری در مورد کمک به افراد بیخانمانی که در گرمخانه پذیرش نشده و در حاشیه شهر و مخروبهها زندگی میکنند، گفت: از لحاظ غذا و مواد ضروری تا جایی که بتوانیم از این افراد حمایت میکنیم، اما محل اقامت آنها حتما باید در مراکز قرنطینه زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی باشد، تا بعد از غربالگری و قرنطینه درصورتی که بیماری ندارند پذیرش شوند، اما در شرایط فعلی نمیتوانیم با ورود آنها به گرمخانه سلامت بقیه را به خطر بیندازیم.
حداقل یک هزار کارتن خواب در اصفهان داریم
مدیر گرمخانه مردمی بیخانمانهای امید گفت: آمار دقیقی از تعداد افراد بیخانمان اصفهان وجود ندارد و حداقل یک هزار کارتن خواب در اصفهان داریم که تعداد آنها نسبت به قبل بیشتر شده و در داخل شهر و مناطق حصه، زینبیه، جوی آباد، مهرنجان(میرنگون) و ... کارت خوابی میکنند و گاهی اعتیاد و یا ناراحتی اعصاب و روان دارند، یا خانوادهای ندارند و خیلی از مشکلات دیگر که باعث شده جایی برای زندگی نداشته باشند.
هیچ راهی برای پذیرش در گرمخانه وجود ندارد
وی درخصوص وضعیت افرادی که ممکن است دچار مشکلات حادی باشند و نیاز به سرپناهی دارند، گفت: افراد با شرایط حاد باید درمان پزشکی یا روان پزشکی انجام دهند و به وضعیت آنها رسیدگی شود، ولی برای اقامت آنها در گرمخانه در حال حاضر هیچ راهی وجود ندارد، حتی یکسری از رانندگان و پرسنل هم به مجموعه وارد نمیشوند که خدای نکرده ناقل کرونا نباشند و سلامت افراد ساکن گرمخانه را به خطر نیندازند.
مدیر گرمخانه اصفهان اظهار کرد: اگر زمینی به ما اختصاص داده میشد میتوانستیم یک گرمخانه استاندارد بسازیم و خدمات خوبی به افراد نیازمند ارائه کنیم، در این صورت حتی میشد قسمتی از مکان را برای قرنطینه در نظر بگیریم، درحالی که اکنون یک ساختمان ۴۰۰ ساله غیراستاندارد در اختیار داریم که در شرایط عادی هم برای نگهداری افراد بیخانمان مشکل داریم.
وی خاطرنشان کرد: اینکه یک گروه و سازمان مردمنهاد بتواند مشکل افراد بیخانمان را حل کنند ممکن نیست، اما متاسفانه دستگاههای اجرایی کنار کشیدهاند و بار سنگین این کار را به دوش مردم انداختهاند.