برخی افرادی که برای فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت خود اقدام کردند هنوز مبلغ کامل فروش سهم خود را از سوی بانک‌ها دریافت نکرده‌اند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، از ۶ خردادماه امکان فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت فراهم شد و متقاضیان برای ثبت درخواست فروش سهام خود به بانک‌ها مراجعه کردند.
 
۳۰ درصد سهام عدالت افراد باتوجه به مبلغ آن که از  ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است رقم متفاوتی است به همین دلیل رقم واریزی به متقاضیان نیز تفاوت دارد.

در این بین افراد دارای سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی در صورت فروش ۳۰ درصد از سهام خود نباید مبلغی کمتر از ۲ میلیون تومان دریافت کنند، اما برخی از افراد در تماس با خبرگزاری میزان اعلام کردند که رقم دریافتی آنها از فروش سهام عدالتشان رقم ناچیزی بوده است.

در این بین  برخی از افراد رقمی در حدود ۳۰۰ هزار تومان یا کمی بیشتر به حسابشان واریز شده که نسبت به ارزش سهام رقم ناچیزی است.

این طور که حسین فهیمی سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت گفته است بخشی از سهام به دلیل آنکه باید از سوی سنجیده شود تا باعث ضرر و زیان عرضه‌کننده نشود و همچنین با در نظر گرفتن همه شرایط تصمیم بگیرد که به چه نحوی و چه زمانی سهام را بفروشد هنوز به فروش نرفته است. 

به طور کلی هر وقت سهام باقیمانده به فروش رود، مبلغ مورد نظر به تدریج به حساب سهامداران واریز می‌شود؛ بنابراین علت عدم واریز وجه سهام عدالت برای برخی از سهامداران این است که بخشی از این سهام به فروش نرفته و از طرفی روزی که بانک، سهام عدالت مردم را بفروشد، فردای آن روز پول به حساب اشخاص واریز می‌شود.

  • امکان فروش ۳۰ درصد پرتفوی در یک مرحله وجود ندارد

در همین رابطه امیر لعلی، مدیر امور بازاریابی و ارتباطات بانک صادرات در صفحه شخصی خود درباره چرایی تاخیر در واریز مبالغ فروش سهام عدالت توضیح داده است: دلیل شفاف و واضحی دارد به طوریکه بانک‌ها باید ۳۰ درصد پرتفوی افراد را بفروشند. 

به گفته او همه پرتفوی دفعتا فروش نمی‌رود؛ به طور مثال اگر ۳۰ درصد تعداد همه سهام باشد، تمام سهام تقاضا ندارد یا تعدادی بورسی نیستند؛ بنابراین بخش به بخش فروخته می‌شود و تدریجی پول‌ها در چند مرحله واریز می‌شود.

کارگزاری‌ها سبد سهام عدالت را برای فروش می‌گذارند در این بین به دلیل بورسی نبودن برخی سهام و عدم تقاضا برای بعضی سهم‌ها، فروش ۳۰ درصد پرتفوی در یک مرحله وجود ندارد، بنابراین واریزی سهامداران در چند مرحله و در روزهای مختلف صورت می‌گیرد.

در همین راستا روابط عمومی بانک ملت نیز در توضیح دلیل واریز نشدن تمام ۳۰ درصد سهم فروشندگان سهام عدالت اعلام کرد: با توجه به این که عملیات فروش سهام باید توسط نهادهای ذیربط در بازار سرمایه صورت پذیرد، بنابراین درخواست‌های جمع آوری شده از طریق "شرکت کارگزاری بانک ملت"جهت فروش، به شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار (سمات) ارسال می‌شوند.

در این خصوص بانک ملت صرفاً عملیات جمع‌آوری درخواست‌های فروش سهام عدالت را عهده دار است و اطلاعات و جزئیات این فرآیند از قبیل نحوه و زمان فروش سهام، تعداد و مبلغ سهام فروش رفته، همچنین پرتفوی مشتریان صرفاً در اختیار شرکت سمات است.

با این تفاسیر افرادی که برای فروش سهام عدالت خود اقدام کردند باید منتظر فروش سهام خود به صورت مرحله باشند و هر زمان که سهام فروخته شود مبلغ به حسابشان واریز می‌گردد.