به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمد سنجری سهشنبه ۲۷ خرداد در نشست خبری به منظور تبیین شیوهنامه فرایند پرداخت تسهیلات ویژه بنگاههای به شدت آسیبدیده از کرونا که در محل ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا در کشور و به تبع آن در سطح استان، ضرورت ایجاب میکرد دولت برای حمایت از برخی افراد و اقشار مختلف، برنامهها و طرحهای حمایتی را در سطح ملی ایجاد کند.
وی افزود: افراد و گروههای مختلفی از این شرایط آسیب دیده بودند و به همین دلیل دولت چهار برنامه مهم و کلیدی را در سطح کشور اجرا کرد. در ابتدا سلامت مردم برای دولت مهم بود و باید در اولویت قرار میگرفت، به همین دلیل با راهاندازی ستاد ملی و به تبع آن در سطح استان، جلسات متعددی برگزار و تصمیمات متعددی گرفته شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: علیرغم اینکه این محلها کانون تجمع بود، اما با پیگیریها، تعاملات و همراهیها کمترین آسیب را در واحدهای تولیدی و صنعتی داشتیم. شیوهنامهها، بروشورها و دستورالعملها در این زمینه و پروتکلهای وزارت بهداشت را به کارخانهها و کارفرمایان منعکس کردیم که تمامی آنها در سایت ادارهکل بارگزاری شد، به همین دلیل در این حوزه کمترین آسیب و مشکل را داشتیم.
ثبت نام ۳۵ هزار کارگر در مرکز نیکوکاری کارگران استان
سنجری گفت: در سطح ملی بحث تامین اقلام را داشتیم که اولین طرح، سبد معیشت برای ۳ میلیون خانوار در سطح کشور در قالب کارت اعتباری ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی بود که از ابتدای شروع کرونا این سبد در پنج نوبت تهیه شد و افرادی شمول این بسته بودند که درآمد، خانه و ماشین نداشتند و تحت پوشش سازمان حمایتی نبودند. در ماه رمضان نیز سه نوبت در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دومین حمایت دولت تقویت توان مالی خانوادهها بود تا بتوانند اقلام و نیازمندیهای خود را تهیه کنند که در این راستا یک میلیون تومان به سرپرست خانوارهای یارانهبگیر پرداخت شد و کمک بسیار خوبی بود. ما در سطح استان یک میلیون و ۹۰۰ هزار خانوار یارانهبگیر داریم که از آنها افراد متقاضی برای دریافت وام ثبتنام کردند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: از ابتدای خرداد فرایند بررسی بیمه بیکاری افرادی که بیکار شوند، به روال عادی در سطح استان برمیگردد، البته آمار آنها به شدت کاهش یافته است. تعداد ۴۸ هزار نفر متقاضی به این معنا نیست که الان بیکار هستند، بلکه تعدادی فقط در اسفند و تعدادی در فروردین بیکار شدند و بعد بخش عمدهای به کار برگشتند. در اسفند سهم بیمه بیکاری استان ۱۰ هزار نفر بوده، بخش عمدهای مربوط به فروردین است که امیدواریم در هفته آینده شاهد پرداخت آن باشیم. اگر قرار بود تمامی این فعالیتها مشابه گذشته در استان انجام شود، یک مورد نارضایتی را شاهد نبودید.
سنجری ادامه داد: دولت فعالیتهایی که متاثر از کرونا آسیب دیده بودند را به ۱۴ فعالیت تقسیم کرده که عمدتا در بخشهای تولید و خدمات هستند. علاوه بر این ۱۳ رسته، رسته جدید واحدهای پرورش مرغ گوشتی، مرغ مادر، مراکز تولید محصولات گلخانه، سبزی و انواع صیفی صادراتی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی اضافه شده است. این ۱۴ رسته بر اساس مصوبات ستاد ملی مشمول دریافت تسهیلات و حمایت دولت هستند.
کارفرمایان برای دریافت تسهیلات کرونایی نیاز به شرط عدم تعدیل نیرو ندارند
وی اضافه کرد: شرایطی که برای کارفرما پیشبینی کردند این بوده که کارگاهی میتواند از این تسهیلات استفاده کند که از سال ۹۸ تاکنون فعال باشد. شرطی وجود داشت که اگر کارگاهی کارگران خود را کم نکرده باشد، میتواند استفاده کند، اما هفته گذشته آن را اصلاح کردند و قرار شد به هر تعداد کارگر بیمه شده تسهیلات بگیرند. در حوزه خویشفرما، رانندگان ناوگان مسافربری نیز میتوانند از تسهیلات استفاده کنند.
سنجری عنوان کرد: در شیوهنامه مصوبه ستاد کرونا پیشبینی شده اگر رسته شغلی جدیدی بر اساس اعلام وزارتخانهها یا سازمانهای ذیربط شناسایی شد، به ستاد ملی پیشنهاد و در آن طرح شود و اگر تصویب شد، به این رستهها اضافه شود. این احتمال وجود داشته و به این بستگی دارد که محدودیتها تا چه زمانی ادامه یابد. اگر قرار باشد کسب و کارهای متاثر شده از کرونا اضافه شود، با تصویب ستاد ملی خواهد بود.
سنجری گفت: ما اطلاعی از مبلغ پرداختی بیمه بیکاری نداریم، سازمان برنامه و بودجه خودش دستورالعمل و شیوهنامه نوشته و بر اساس آنچه ستاد تصویب کرده، پرداخت میکند. بیمه بیکاری معادل ۵۵ درصد مزد سال ۹۸ کارگران بوده و به ازای هر نفر عائله، ۵ درصد به این عدد اضافه شده است.