کسوف یا خورشیدگرفتگی حلقه‌ای در نیمکره شمالی همزمان با «انقلاب تابستانی» در روز یکشنبه یک تیر ماه هنگامی که قطب شمال زمین با زاویه قائم‌تری نسبت به خورشید قرار دارد، رخ داد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین تماشاگران آسمان در نوار باریکی از غرب آفریقا تا شبه‌جزیره عربستان، هند، جنوب چین و کشورهای جنوب شرق آسیا روز یکشنه اول تیر شاهد مورد نادری از کسوف حلقه‌ای یا حلقه آتش بودند.

کسوف‌های حلقه‌ای هنگامی رخ می‌دهند که ماه در میان کره زمین و خورشید قرار می‌گیرد، اما فاصله آن تا زمین آنقدر نزدیک نیست تا سایه آن به طور کامل نور خورشید را پنهان کند.

کسوف‌های حلقه‌ای هر یک یا دو سال رخ می‌دهند و فقط در نوار باریکی روی کره زمین قابل مشاهده هستند.

کسوف روز یکشنبه بلندترین روز سال، انقلاب تابستانی، هنگامی که قطب شمال کزه زمین با زاویه‌ای قائم‌تر نسبت به خورشید قرار می‌گیرد، همزمان شده بود.

این کسوف فقط برای چند دقیقه پس از طلوع آفتاب در شمال شرق کنگو-برازاویل در آفریقا دیده شد. در این نقطه کسوف حداکثر مدت را  داشت و برای یک دقیقه و ۲۲ ثانیه خورشید را تاریک کرد.

سپس «کسوف حداکثری»، به صورت هاله‌ای خورشید دور سایه کره ماه، در میانه روز در اوتارخاند در نزدیکی مرز هند با چین رخ داد و ۳۸ ثانیه طول کشید.

کسوف‌های حلقه‌ای فقط در ۲ درصد سطح کره زمین دیده می‌شوند و باعث می‌شوند نور خورشید کاهش یابد. مردم در فاصه صدها کیلومتر در دو طرف خطی مرکزی که ۱۴ کشور را در برمی‌گیرد، تاریک شدن خورشید را دیدند.

کسوف بعدی سال ۲۰۲۰ در ۱۴ دسامبر در آمریکای جنوبی رخ می‌دهد، اما به علت اینکه ماه در آن هنگامی اندکی به زمین نزدیکتر است، کسوف کامل رخ خواهد داد.