به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، یک مقام وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با یک شبکه خبری قطری ضمن اشاره به اعطای معافیت از تحریمها به بندر چابهار برای کمک به هند در تقابل با نفوذ چین در منطقه و تداوم فشار بر ایران برای آنچه که او تغییر سیاست تهران خواند، تاکید کرد.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که به نام وی اشارهای نشده در گفتوگوی اختصاصی با شبکه خبری «الجزیره» درباره معافیت از تحریمها بر بندر چابهار گفت، پس از ملاحظات گسترده در نوامبر سال ۲۰۱۸ دولت آمریکا با معافیت از تحریمهای جزیی برای امکان شمار محدودی فعالیت که از بازسازی و توسعه افغانستان حمایت میکند، موافقت کرد.
به گفته این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با این اقدام افغانستان در اقدامی حیاتی و بشردوستانه نه تنها قادر به واردات نفت و کالاهای ساخت ایران است، بلکه این بندر در خدمت منافع دیگر آمریکا در منطقه قرار میگیرد.
این دیپلمات آمریکایی در بخش دیگر گفت وگوی خود به ادامه تداوم همکاری واشنگتن با هند و افغانستان و همزمان تداوم فشار حداکثری بر ایران برای آنچه که تغییر سیاستهای بیثبات کننده رژیم ایران در منطقه و ورای آن خواند، تاکید کرد.
الجزیره در تحلیلی در این زمینه نوشت که هدف آمریکا در اعطای معافیت از تحریمها به بندر چابهار کمک به هند برای مقابله با نفوذ پاکستان و چین در منطقه بوده است. بندر چابهار مسیر امن دیگر جایگزین با بندر «گواتر» در پاکستان است که از سوی چینیها اداره میشود.
یک تحلیلگر ایرانی مقیم تهران نیز درباره نقش راهبردی بندر چابهار گفت، یکی از پروژههای ایران در استان سیستان و بلوچستان احیا و استفاده از بندر چابهار بود. سیستان و بلوچستان استان مهمی برای ایران و از نظر امنیت ملی بخش حساسی است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد. در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده میگذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است. منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند. (جزئیات بیشتر)