به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، نشر چشمه دومین چاپ کتاب «هنر و مالتیتود» اثر آنتونیو نگری و ترجمه فرهاد اکبرزاده را منتشر کرد. چاپ نخست این کتاب سال ۹۵ با شمارگان هزار نسخه، ۱۵۴ صفحه (قطع جیبی) و بهای یازده هزار تومان منتشر شده بود.
«آنتونیو نِگری»، فیلسوف ایتالیایی، اواخر دهه ۱۹۸۰ از فرم نوشتن نامه به برخی همفکرانش استفاده کرد و هفت نامه برای دوستانش که غالباً فیلسوف هستند نوشت. او در هر یک از آنها به طرح بحثی میپردازد تا با محور قرار دادن این موضوعات بتواند به مسائل سیاسی و هستی شناختی مورد نظر خود پاسخ گوید. او تلاش میکند مسائلی مثل، زیبایی، بدن، کار، رخداد و انتزاع را با فلسفه در هم بیامیزد و آنها را از منظر هستیشناختی بررسی کند.
در هفت نامه اول، به تبع زمان نوشتن این نامهها، حضور «پست مدرنیته» و مفاهیم مرتبط با آن نیز در حاشیه مباحث حس میشود و هر نامه به صورت ضمنی در تلاش برای پاسخگویی به آن است. این فیلسوف ایتالیایی در سالهای ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱ دو نامه دیگر هم به تعداد نامههای خود اضافه میکند. او سخنرانی سال ۲۰۰۸ خود را هم با عنوان «دگردیسی و کار غیرمادی» به عنوان ضمیمهای تکمیلی در پایان کتاب قرار میدهد و مقدمهای هم برای کتاب مینویسد.
نگری میکوشد با طرح مسائلی که بیشتر به موضوعات زیباشناختی میماند پرسشهای فلسفی خود را طرح کند. مثلاً یکی از نامههایی که به «جورجو آگامبن» دیگر فیلسوف مطرح ایتالیایی نوشته شده مساله «امر والا» را محور بحث قرار میدهد و مروری است خواندنی و متفاوت بر این مفهوم فلسفی زیباییشناختی.
اکبرزاده در یکی از گفتوگوهای مطبوعاتی خود به مناسبت چاپ نخست این اثر اشاره کرده بود که در ترجمه این اثر تلاش داشته تا به «لحن» نویسنده که بیشتر شبیه لحن یک فیلسوف / اکتویست شکستخورده است وفادار بماند. کسی که با زیر ذرهبین بردن عناصر هستیشناختی، که از قضا همزمان میتوان آنها را موضوعات زیباشناختی، سیاسی و در نهایت زیستسیاسی هم دید، میکوشد تا روزنهای برای احیای دوباره مفهوم «امید» بیابد.