به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر منصور غلامی در خصوص زمان بازگشایی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برای ترم آینده در جمع خبرنگاران، گفت: با توجه به اینکه در اواخر ترم جاری تحصیلی هستیم و بیشترِ این ترم به شکل مجازی طی شد، بخش واحدها و دروس عملی را در باقیمانده تابستان خواهیم گذراند. بنابراین امسال ترم تابستانی نداریم و سالهای گذشته معمول بوده است که برخی دانشگاهها ترم خود را از نیمه دوم شهریور آغاز میکردند.
وی افزود: برای اینکه دانشگاهها با هماهنگی بیشتری ترم آینده خود را شروع کنند، قرار شد تاریخ ۱۵ شهریور را برای شروع ترم آینده اعلام کنند.
غلامی تصریح کرد: هر دانشگاهی که بخواهد ترم آینده خود را زودتر آغاز کند، منعی برای آن وجود ندارد اما قطعا باید تلاش کنیم دیرتر از ۱۶ شهریور دانشگاهها بازگشایی نشوند.
وزیر علوم همچنین ادامه داد: زمان شروع سال تحصیلی برای دانشجویان جدیدالورود نیز به دلیل اینکه زمان آزمونهای سراسری ورود به دانشگاهها با تاخیر برگزار میشود به دلیل زمانبر بودن تصحیح پاسخنامهها و اعلام نمرات و همچنین انتخاب رشته و تعیین قبولیها، با تاخیر برگزار میشود. در واقع حداقل زمانی که لازم بود برای سازمان سنجش در زمینه اعلام نتایج عنوان شود حداکثر نیمه دوم مهر عنوان شده است و بلافاصله در اولین فرصت نیمسال تحصیلی برای دانشجویان جدیدالورود نیز شروع خواهد شد که قطعا این زمان دیرتر از آخر مهر نخواهد بود.
غلامی در خصوص زمان بازگشایی خوابگاههای دانشجویی نیز گفت: قرار است برای دانشجویان فعلی آموزش را ترکیبی یعنی به شکل مجازی و حضوری برگزار کنیم اما دانشگاهها خود در این زمینه برنامهریزی خواهند کرد. مشکلی که وجود دارد این است که باید ظرفیت خوابگاهها با توجه به تعداد دانشجویانی که وجود دارد کاهش پیدا کند. به سازمان امور دانشجویان پیشنهاد شده است که حداقل ظرفیت پذیرش در خوابگاهها به یک سوم کاهش یابد تا مشکلی را از نظر بهداشتی ایجاد نکند و دانشگاهها نیز با توجه به تقویم حضور دانشجویان پذیرش آنها در خوابگاهها را نیز مدیریت کنند.
وزیر علوم افزود: هر دانشگاهی این اختیار را دارد که وضعیت حضور دانشجویان در خوابگاهها را بر اساس برنامههای حضور آنها در دانشگاهها مدیریت کند بنابراین یک برنامه عمومی در این زمینه اعلام نخواهد شد بلکه بسته به وضعیت و امکانات دانشگاهها در این خصوص تصمیمگیری خواهد شد و دانشجویان نیز باید در این زمینه اطلاعات را از دانشگاه محل تحصیل خود کسب کنند تا در جریان این باشند که آموزش آنها با چه ترکیبی شروع خواهد شد.
غلامی در خصوص وضعیت آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز گفت: دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که مشغول رساله یا پایاننامه خود هستند در حال حاضر در دانشگاهها حضور دارند و کسانی که نیاز به آزمایشگاه و کارگاه دارند برنامهریزیهای لازم انجام شده است و موارد مربوط با پروتکلهای بهداشتی به خوبی رعایت میشود. امیدواریم در ترم بعدی نیز با همین پروژهای که تعریف شد دانشجویان ارشد و دکتری که واحدهای درسی دارند در اولویت پذیرش قرار بگیرند و ادامه تحصیل دهند.
وی تاکید کرد: برای دانشگاهها یک نسخه مشخص نمیپیچیم و حتما همه مسئولین دانشگاهها برای ارائه بهتر خدمات بهتر آموزشی حساسیت کافی را دارند. امیدواریم ترم آینده نسبت به ترم فعلی خدمات بهتری را ارائه بدهیم.
وزیر علوم همچنین در خصوص احتمال افزایش اجاره بهای خوابگاه و ژتون تغذیه، گفت: در جلسهای که به این منظور تشکیل خواهد شد، این موارد را بررسی خواهیم کرد. البته صندوق رفاه معمولا حداقل هزینهها را پیشنهاد میکند و در این زمینه حامی دانشجویان است.