به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، علی شمشیری در نشست خبری دوشنبه دوم تیر با انتقاد از خلاها و نقصهای قانون در راه مبارزه و مقابله با مواد مخدر گفت: متاسفانه قانون ما در همه ابعاد مبارزه، مقابله، درمان، پیشگیری و ... در زمینه مواد مخدر دچار نقص و ضعف است و همین امر موجب شده تلاشهای بسیار در بحث مقابله با مواد مخدر نتیجه مطلوبی که باید را نداشته باشد.
قانون به نفع قاچاقچیان مواد مخدر است/ نمایندگان جدید چارهاندیشی کنند
وی تاکید کرد: خیلی راحت بگویم عملا قانون به نفع قاچاقچیان مواد مخدر است تا مقابلهکنندگان با آنها و این امر موجب شده دستاوردهای ما در این زمینه چندان به چشم نیاید.
شمشیری به یکی از این ضعفهای قانونی اشاره کرد و افزود: بهطور مثال یک قاچاقچی یک کیلو شیشه قاچاق کرده که با همان یک کیلو ۹۰ هزار نفر بدبخت میشوند و این ۹۰ هزار نفر هرکدام خانواده دارند و عملا این فرد قاچاقچی ۹۰ هزار خانواده را بیچاره کرده است، در قانون باید اموال این شخص مصادره شود و زمانی که میخواهیم این اموال را مصادره کنیم قانون به ما میگوید باید اثبات کنیم که اموال این قاچاقچی از محل قاچاق مواد مخدر خریداریشده، در صورتی که این وظیفه باید برعهده فرد قاچاقچی باشد که ثابت کند این اموال را از راه قاچاق مواد مخدر تهیه نکرده، چون خود او بهتر از هرکسی میداند که اموال خود را با چه پولی خریداری کرده است، اما این ضعف قانونی وجود دارد و ما باید ماهها بگردیم و تحقیق کنیم تا ثابت کنیم مثلا فلان خانهای که فرد قاچاقچی دارد از محل قاچاق مواد مخدر تهیهشده و این مسئله خیلی از ما انرژی و وقت میگیرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه تاکید کرد: یکی دیگر از ضعفهای قانون مبارزه با مواد مخدر، عدم بازدارندگی آن است، طوری که افراد قاچاقچی بعد از دستگیری و تحمل مجازات کوتاهمدت خود مجدد به چرخه قاچاق مواد مخدر برمیگردند. اگر این قانون بازدارنده بود قطعا این افراد جرات بازگشت به این جرم را نداشتند.
وی افزود: سال گذشته در سطح کشور ۹۵۰ تُن کشفیات مواد مخدر داشتیم که بیسابقه است، اما به دلیل نقص قانونی عملا این توفقیات رضایتی که باید را در سطح جامعه ایجاد نمیکند.
شمشیری تاکید کرد: قانون به نفع قاچاقچیان است و از نمایندگان مجلس جدید انتظار چارهاندیشی در این زمینه را داریم.
آژیر قرمز این ویروس کُشنده باید در جامعه زده شود
شمشیری در ادامه از اعتیاد و مواد مخدر بهعنوان یک ویروس کُشنده یاد کرد و افزود: این ویروس سالهاست در جامعه پراکندهشده و جوانان ما را آلوده و بسیاری خانوادههای ما را نابود میکند، اما متاسفانه برخی مسئولین حساسیت لازم را در این زمینه ندارند.
وی افزود: ویروس کرونا الان چندماهی است در کشور و استان ما فعال شده و با وخیم شدن اوضاع زنگ خطر این ویروس در استان به صدا درآمده و سوال ما این است که کی قرار است زنگ خطر اعتیاد در استان و کشور به صدا در بیاید و مسئولین در این زمینه حساس شوند.
شمشیری تصریح کرد: این ویروس سالانه هزاران نفر را درگیر کرده و صدها نفر را به کام مرگ میکشاند. همین سال گذشته ۳۰۹ نفر در استان کرمانشاه جان خود را بر اثر سوء مصرف مواد مخدر از دست دادند. این شرایط کافی نیست که زنگ خطر اعتیاد به صدا در بیاید و فکری برای این ویروس کُشنده شود.
۷۰۰ معتاد "متجاهر" در کرمانشاه داریم
وی در ادامه به بحث معتادان متجاهر اشاره کرد و افزود: طبق برآوردهای انجام شده حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ معتاد متجاهر در سطح استان داریم که باید جمعآوری و نگهداری شوند.
شمشیری تصریح کرد: معتاد متجاهر فردی است که واقعا خانواده و پناهگاهی برای ماندن ندارد و تلاش ما این است که معتادان متجاهر واقعی جمعآوری و نگهداری شوند، چون بعضا افراد معتاد که در سطح جامعه سرگردانند خانواده و خانهای دارند که نمیتوان اینها را معتاد متجاهر نامید.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه تصریح کرد: به دلیل بحث شیوع کرونا، مدتی کار جمعآوری و نگهداری این افراد متوقفشده و در حال حاضر کسی در مرکز ماده ۱۶ استقرار ندارد، چرا که اگر یک نفر از اینها آلوده باشد مابقی افراد هم به دلیل ضعف سیستم ایمنی مبتلا شده و فاجعه رخ میدهد.
افتتاح فاز اول مجتمع «توانمندسازی معتادان بهبودیافته» تا چند ماه دیگر/ ۴۰۰ معتاد بهبودیافته "شاغل" میشوند
وی در ادامه به ضعفهای قانونی در بحث صیانت از معتادان بهبودیافته هم اشاره کرد و افزود: بسیاری از این افراد بعد از بهبودی، به دلیل اینکه خانواده و جامعه پذیرای آنها نیست و از طرفی شغل و فعالیتی ندارند، مجدد به چرخه اعتیاد برمیگردند.
شمشیری تصریح کرد: در حال حاضر ۶۵ درصد افرادی که جمعآوری و درمان میکنیم معتادان تکراری هستند. حتی مورد داشتهایم که هشت بار جمعآوری و درمان شده و مجدد به چرخه اعتیاد برگشته و این امر حاصلی جز هدر رفت منابع ندارد.
این مسئول از انجام برخی اقدامات در راستای حمایت از معتادان بهبودیافته خبر داد و افزود: در این زمینه مجتمع توانمندسازی و صیانت از معتادان بهبودیافته در کنگاور در حال ساخت است که فاز اول این مجتمع طی چند ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: در فاز اول این پروژه برای ۴۰۰ معتاد بهبودیافته شغل ایجاد میشود و امیدواریم این کار بینظیر در استان توسعهیافته و در استانهای دیگر کشور نیز اجرا شود.