به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهتاب منصوری، معاون امور اجتماعی بهزیستی آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: این استان از بابت تعداد کودک کار رتبه بیست و پنجم را در بین سایر استانها دارد، خوشبختانه با توجه به دیدگاه و بینش مردم نسبت به این موضوع تعداد کودکان کار در کلانشهر تبریز نسبت به سایر کلانشهرهای کشور کم است.
منصوری گفت: با شیوع بیماری کرونا دستورالعملها و پروتکلهای خاصی اعمال شد، در شرایط کرونایی جامعه، برای مدتی پذیرش کودکان کار در مراکز نگهداری بهزیستی متوقف شد ولی اکنون با توجه به تغییر رویکرد نسبت به پذیرش کودکان کار در تمامی مراکز اقدام میشود.
وی علل اصلی وجود پدیده کودک کار را ناتوانی خانوادهها در تامین معیشت خود عنوان کرد و گفت: کودکان کار برای تامین معیشت و رفع مشکل مالی خانوادههای خود، مجبور به کار در خیابانها میشوند، با شیوع کرونا نیز بسیاری از مشاغل تعطیل و اکثر خانوادهها با مشکل معیشتی مواجه شدند که بر اساس آن دور از انتظار نیست که آمار کودکان کار نیز روند افزایشی داشته باشد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: مراکز تخصصی بهزیستی استان برای تحت پوشش قرار دادن کودکان کار فعالیت میکنند، ساماندهی خانوادههای کودکان کار و تحویل کودک به خانواده از جمله فعالیتهای مراکز در راستای کاهش تعداد کودکان کار است.
وی اظهار کرد: این بستهها شامل ارزاق عمومی و معیشتی بود که به تعداد مورد نیاز در بین خانوادههای کودکانکار توزیع شد. کمیتهای با هماهنگی معاونت امور اجتماعی و معاونت پیشگیری در راستای کاهش آسیبها، تقویت نهاد خانواده، آموزش و نحوه فرزندپروری و توانمند سازی خانوادهها تشکیل شده است.
منصوری گفت: بخش خصوصی نیز برای نگهداری کودکانکار به طور روزانه و شبانه نیز فعالیت میکنند، موسسه خیریه غیر دولتی فرزندان رحمت تبریز نیز در این راستا فعالیت میکند.
وی گفت: تنها اداره کل بهزیستی استان متولی جمعآوری کودکان کار نیست، جمعآوری کودکان کار از لحاظ قانونی بر عهده شهرداری با همکاری نیروی انتظامی و بهزیستی است.
منصوری افزود: کودکانکار با ورود به عرصه کار، دوران کودکی خود را نمیتوانند سپری کنند و کودک از لحاظ رشد و تحصیل دچار مشکل خواهد شد و احتمال اینکه فردی سالم از نظر روحی وروانی باشد، بسیار کم است.