به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، آزاد شیخ ویسی اظهار کرد: اگرچه با تلاش نیروهای یگان حفاظت و حضور مردم بومی عصر روز گذشته(هفتم تیر) آتشسوزی منطقه حفاظتشده بوزین و مرهخیل بهطور کامل مهارشده بود، اما از صبح یکشنبه هشتم تیر آتش دوباره شعلهور شده است.
وی ادامه داد: دوباره نیروها برای مهار آتش پایکار هستند و اگر نیاز باشد از ظرفیت یگان حفاظت محیطزیست سایر شهرستانهای استان کرمانشاه نیز استفاده میکنیم.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان کرمانشاه افزود: آتشسوزی منطقه بوزین و مرهخیل از روز پنجشنبه پنجم تیر آغاز شد، امروز چهارمین روزی است که بوزین و مرهخیل در آتش میسوزد.
شیخ ویسی مشکل اصلی این منطقه را شیب تند آنکه نزدیک به ۶۰ درجه است اعلام کرد و یادآور شد: این شیب تند کار را برای نیروها سخت کرده و هیچکس بیشتر از شش، هفت ساعت نمیتواند در این منطقه کار کند.
وی از پوشش گیاهی متراکم این منطقه نیز یادکرد که شدت آتش را تشدید میکند و گفت: بوزین و مرهخیل هم پوشش جنگلی و هم پوشش مرتعی متراکم و بلند دارد.
به گفته فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان کرمانشاه، اگرچه این منطقه پوشش جانوری غنی هم دارد، اما تاکنون موردی از تلفات گونههای پستانداران به دلیل آتش در این منطقه مشاهده نشده است.
جلیل بالایی، مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه گفت: همه امکانات برای مهار آتشسوزی بوزین و مرهخیل بسیج شده، از استانهای همجوار هم نیرو و هم چندین دستگاه دمنده به منطقه آورده شده تا آتش مهار شود.
وی ادامه داد: نیروهای محیطزیست، منابع طبیعی، مردم بومی و ... همه پایکار هستند تا آتش اطفا شود که البته روز گذشته نیز بهطور کامل مهارشده بود.
بالایی درباره استفاده از بالگرد برای اطفای آتش نیز اظهار کرد: فارغ از اینکه آن منطقه امکان نشستوبرخاست و استفاده از بالگرد را دارد یا نه، اما هنوز ابلاغی برای استفاده از بالگرد برای اطفای حریق و مجوز لازم برای این کار را نداریم.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه یادآور شد: برای این منظور باید تفاهمنامهای بین وزارت دفاع و سازمان جنگلها و مراتع امضا و سپس ابلاغ شود، متأسفانه این کار تاکنون انجامنشده و دلیل دقیق آن را نمیدانیم.
بالایی خاطرنشان کرد: این مشکل فقط مختص به کرمانشاه نیست و باید بهصورت ملی پیگیری شود. البته تلاش میکنیم از مجاری دیگر ازجمله استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس نیز برای پیگیری موضوع استفاده کنیم.