به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، سیف الله فرزانه یکشنبه هشتم تیر افزود: تعداد اشتغال مستقیم تاسیسات گردشگری مازندران در سال ۹۲ حدود ۶ هزار و ۷۹۰ نفر بود، این میزان در پایان سال ۹۸ به ۱۶ هزار و ۲۳ نفر رسید.
وی اضافهکرد: باتوجه به اشتغال غیرمستقیم وابسته به تاسیسات گردشگری در حال حاضر ۱۵۰ هزار نفر از صنعت گردشگری مازندران ارتزاق میکنند که سه برابر ابتدای دولت تدبیر و امید است.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران افزود: با افزایش ۱۰۰ درصدی ظرفیت اقامتگاههای گردشگری استان در دولت یازدهم و دوازدهم ظرفیت گردشگری استان از حدود ۶۶۸ هزار نفر به یک میلیون و ۲۴۵ هزار نفر رسیده است.
فرزانه شرایط ظرفیت گردشگری استان را فقط در راستای کمیسازی ندانست و گفت: در سالهای اخیر کیفی سازی اقامتگاهها از اولویت مهمتری نسبت به افزایش عددی تختهای اقامتی برخوردار بوده است.
وی استانداردسازی را یک تکلیف برای تمامی واحدهای رسمی و غیررسمی اقامتی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه کیفیت اقامتگاههای گردشگری استان با ورود هتلهای چند ستاره و همچنین نظارت بر سطح کیفی اقامتگاهها افزایش یافته است.
جهش ۹ برابری سرمایهگذاری در گردشگری مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران سرمایهگذاری بخش خصوصی را یکی از برنامههای میراث برای ارتقای صنعت گردشگری، رقابتپذیری و هدفمند شدن گردشگری استان عنوان کرد و گفت: از سال ۹۲ تاکنون مبلغ سرمایهگذاری در صنعت گردشگری استان ۹ برابر شد.
فرزانه افزود: در سال ۹۲ مبلغ سرمایهگذاری در صنعت گردشگری استان برای ساخت تاسیسات گردشگری ۳۴ میلیارد تومان بود، سرمایهگذاری با این هدف در سال گذشته به بیش از ۴۴۰ میلیارد تومان رسید.
به گفته او، در هشت سال اخیر یک هزار و ۴۶ میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه تاسیسات گردشگری استان به بهرهبرداری رسید که در تاریخ صنعت گردشگری استان بیسابقه بود.
وی تحقق این میزان سرمایهگذاری را تسهیل در اعطای مجوز، مشوقهای دولت برای سرمایهگذاران بخش خصوصی ایجاد پنجره واحد برای همراهی دستگاههای موازی برای هموارسازی مسیر سرمایهگذاری عنوان کرد.
به گفته فرزانه تسهیلات ارزانقیمت دولت برای سرمایهگذاران، حل مشکلات زمین و ساخت و بهرهبرداری از تاسیسات گردشگری از مهمترین اتفاقات دولت تدبیر و امید برای صنعت گردشگری مازندران است.
۲۵ هزار میلیارد تومان طرحهای در دست اجرای گردشگری مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران همچنین گفت: در حال حاضر ۲۰۳ پروژه گردشگری با میزان سرمایه بهروز شده ۲۵ هزار میلیارد تومان در گردشگری مازندران فعال است که پیشبینی میشود بخشی از آن تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسد.
فرزانه گفت: برای این میزان سرمایهگذاری حدود ۱۵ هزار فرصت شغلی مستقیم پیشبینی شده است که اغلب آنها در بخش هتلداری خواهند بود.
نگاه فرادستگاهی نیاز صنعت گردشگری مازندران
به گفته او صنعت گردشگری مازندران نیز مانند بسیاری از حوزههای دیگر بیدغدغه نیست و نگاه جزیرهای عمده مشکل این صنعت در مازندران است.
وی افزود: استقبال برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری استان بالا بوده، اما متاسفانه مشکلات در حوزه دریافت مجوز، انشعابات، مسائل بانکی و همچنین مخالفتهای بیندستگاهی بزرگترین سدهای پیشروی به بار نشستن سرمایهگذاری گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران نگاه فرادستگاهی را نیاز اصلی توسعه گردشگری استان عنوان کرد و گفت: نیاز است که همراهی دستگاههای اجرایی بیش از پیش لمس شود.