به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری اظهار کرد: مسئلهای که در حال حاضر ثابت شده این است که استفاده از ماسک به خصوص در مراکز پرازدحام مانند بیمارستانها، مترو، مراکز خرید، کارخانهها و مراکز اداری و صنعتی که دهها نفر زیر یک سقف در حال کار هستند، بسیار ضروری و مهمتر از دستکش است.
وی ادامه داد: ممکن است فردی با خانواده بخواهد در یک فضای خلوت قدم بزند در این صورت نیازی نیست که خود را به زحمت و سختی بیندازد و از ماسک استفاده کند. کرونا بیماری تنفسی است که بیشتر از طریق تنفس هنگام صحبت از فردی به فرد دیگر منتقل میشود و در مکانهای خلوت به استفاده از ماسک نیازی نیست.
مردانی افزود: هنگامی که افراد در محیط خلوت هستند، میتوانند ماسک را از روی صورت بردارند. متاسفانه بسیاری از افراد در اتومبیل خود هنگامی که تنها هستند نیز از ماسک استفاده میکنند در حالی که این کار بههیچوجه ضرورتی ندارد، چراکه سطح اکسیژن خون را پایین میآورد و سلامت افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.
- استفاده نادرست از دستکش عامل انتقال کرونا
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: استفاده صحیح از دستکش نیز بسیار خوب است، اما استفاده نامناسب از دستکش به دلیل اینکه ویروس میتواند در دستکش جمع شده و در صورت لمس صورت به راحتی به فرد منتقل شود، توصیه نمیشود.
مردانی توضیح داد: بهتر است افرادی که بیرون میروند و با سطوح مختلف در تماس هستند به صورت مرتب دستان خود را با صابون بشویند.
وی تصریح کرد: برخی افراد هر بار که بیرون میروند به محض اینکه وارد منزل میشوند دوش میگیرند و لباسهای خود را قبل از دوباره پوشیدن ضدعفونی میکنند یا میجوشانند و میشویند، اصلا این کارها لازم نیست و ثابت شده است این روشها در پیشگیری از انتقال عفونت نقش عمدهای ندارند.
به گفته مردانی براساس یافتهها، ماندگاری ویروس کرونا روی لباس و پارچه طولانی نیست و بیشتر روی سطوح صاف مانند پیشخوان مغازهها ماندگاری دارد.
- کرونا بیماری ناشی از قطرههای عفونی است
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری همچنین گفت: بههیچوجه غذا، میوه و مایحتاج عمومی و بستهبندی خریدهای سوپری منبعی برای آلوده شدن فرد به ویروس کرونا و عفونت محسوب نمیشوند.
مردانی ادامه داد: هنگامی که کسی از مغازه یا ترهبار خرید میکند فقط پلاستیک میوه یا موادغذایی را دور بیندازید و از میوه پس از شستوشو استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: براساس یافتههای جدید، ویروس کرونا یک عفونت غذایی محسوب نمیشود. این بیماری با قطرههای عفونت مانند آنفلوآنزا همراه است و هیچ خطر مشخصی مبنی بر انتقال کرونا با سفارش غذا وجود ندارد.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری افزود: ویروس کرونا در هوا آویزان نمیشود. این یک عفونت قطره تنفسی است که انتقال آن نیازمند تماس نزدیک افراد به یکدیگر است.
- مبتلایان به کرونا تا بهبودی از مراودات جنسی خودداری کنند
مردانی در پاسخ به این پرسش که آیا ویروس کرونا با مراودات جنسی افراد مبتلا قابل انتقال است یا خیر نیز گفت: اگر فردی مبتلا باشد، بلافاصله میتواند این ویروس را از طریق مراوده جنسی به همسر خود منتقل کند.
وی یادآور شد: کسی که کرونا دارد در دوره حاد بیماری و ۱۴ روزی که باید در قرنطینه باشد، بههیچوجه نباید مراوده جنسی با همسر خود داشته باشد و حتی توصیه میکنیم تا دو هفته پس از بهبودی و قرنطینه نیز خودداری شود.