به گزارش همشهریآنلاین، ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نوشت: سید عباس موسوی، رئیس این دانشگاه با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در این استان، اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۲ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.
وی افزود: در همین مدت ۶۵ نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستانها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد: هماکنون ۴۹۳ نفر بیمار مشکوک به ویروس کرونا با علائم تنفسی حاد مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند، استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی جزء حقوق شهروندی محسوب میشود.
وی یادآور شد: همه مردم، اصناف و کسبه با هدف مهار بیماری کرونا موظف به رعایت دستورالعملهای بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک هستند.
افزایش بستری بیماران کرونایی در بابل | بستری ۳۳ بیمار جدید
از سوی دیگر، روابطعمومی و امور بینالملل دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز اعلام کرد: در حال حاضر ۱۵۲ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای بابل بستری هستند. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۳۳ بیمار جدید بستری و ۲۱ بیمار هم ترخیص شدند.
بر این اساس، ۳۶ بیمار نیز در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، استفاده از ماسک ۸۵ درصد از انتقال ویروس کرونا جلوگیری میکند، همچنین رعایت فاصله ۱.۵ متری الزامی است و شستشوی دستان به مدت ۲۰ ثانیه سفارش میشود.
بر اساس این گزارش، حامد روحانیزاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در پایش اقدامات شبکه بهداشت و درمان آمل برای مقابله با بیماری کرونا، اظهار کرد: نقش پزشک خانواده برای مقابله با بیماری کرونا بسیار با اهمیت است و این تیم باید از همه جمعیت تحت پوشش خود اعم از کودکان، سالمندان و میانسالان مراقبت کند.
وی با تاکید بر اجرای صحیح دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی افزود: برای اجرای صحیح قرنطینه، از طریق خیرین نیازهای اولیه خانوادههای نیازمند مبتلا در قرنطینه تامین شود تا این بیماران مجبور نباشند برای امرار معاش به سطح جامعه برگردند.
رئیس مرکز بهداشت مازندران توصیه کرد همه شهروندان از ماسک استفاده کنند تا زنجیره انتقال قطع شود و تعداد بیماران کاهش یابد.
مازندران در وضعیت هشدار
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، مازندران، گلستان، تهران، البرز، اصفهان، کرمان، یزد، همدان، اردبیل و سیستانوبلوچستان در وضعیت هشدار شیوع ویروس کرونا، قرار دارند.
نکته جالب توجه این است که بنابر نظر متخصصان عفونی، براساس نتایج یک بررسی، حداکثر ۱۰ درصد از بیماران کووید ۱۹ که حس بویایی و چشایی خود را از دست میدهند، ممکن است حتی تا یک ماه پس از بیماری نیز از این دو حس خود محروم باشند.
تحقیقات حاکی از آن است، بسیاری از مبتلایان سراسر جهان، هیچ یک از علائم شایع، نظیر تب بالا و سرفه را نداشته و صرفا حس بویایی و چشایی خود را از دست دادهاند و درنهایت نتیجه آزمایش آنها برای ابتلا به ویروس کرونا مثبت بوده است.