به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، اسفندیار خزایی چهارشنبه ۱۸ تیر بیان کرد: همهساله در ماههای بحرانی سال که از ۱۵ خرداد آغازشده و تا نخستین بارندگی ادامه دارد، منابع طبیعی با مشکل آتشسوزی مراتع دستوپنجه نرم میکند که ۹۵ درصد از این آتشسوزیها منشأ انسانی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بهمنظور مقابله با آتشسوزی اقدام به بهرهگیری از توان دیدهبانان، فعال کردن ۱۰ تیم اطفای حریق و ایجاد هماهنگی بین این تیمها برای کمک به یکدیگر، استفاده از تجهیزات پیشرفته ازجمله دمنده و آموزش و فرهنگسازی با استفاده از ظرفیت رسانهها کرده است.
خزایی اظهار کرد: این اداره کل آمادگی تجهیز همیاران طبیعت که درصدد همکاری با این مجموعه برای مهار آتش هستند را دارد همچنین بهمنظور استفاده از توان روستاییان آتش کوب به اندازی کافی خریداری و در اختیار آنها قرارگرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: ۱۰۰ هکتار آتشبُر در این استان ایجادشده تا بتوانند درختان و جنگلهای دست کاشت و طبیعی، مراتع درجهیک و پوشش بالایی از منابع ملی این استان را از آتش مصون نگهدارند.
وی گفت: بهمنظور پیشگیری از آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی و کاه و کُلش، اداره جهاد کشاورزی توصیههای لازم را به کشاورزان داشته است تا شاهد سرایت آتش از مزارع به منابع طبیعی نباشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار کرد: سامانه ۱۵۰۴ برای دریافت اخبار و گزارشهای مردمی راهاندازی شده و شهروندان میتوانند در صورت مشاهده دود و آتش موضوع را از این طریق اطلاعرسانی کنند.
خزائی بیان کرد: برخی گروههای مردمی و دوستداران محیطزیست بهصورت خودجوش درصدد کمک به منابع طبیعی برای مهار آتش هستند که از این افراد درخواست میشود ابتدا در دورههای آموزشی این اداره کل شرکت کنند.
وی افزود: با توجه به تخصصی بودن مهار آتش و احتمال بروز خطر برای افرادی که آموزشی در این زمینه ندیدهاند، اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری همدان برای مشتاقان کمک به گروههای این مجموعه دوره آموزشی نحوه مهار آتش برگزار میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان یادآوری کرد: میانگین حریق تا سال ۹۵ در منابع طبیعی این استان ۵۰۰ هکتار در سال بود که با مدیریت بهینه و همکاری و تعامل سایر نهادها این آمار در سالهای ۹۶ تا ۹۸ به ۱۵۰ هکتار کاهش یافت.
خزائی ادامه داد: در یک آتشسوزی بر اساس وسعت و حجم حریق، گیاهان یکساله بهطور کامل از بین رفته و ریشه گیاهان چندساله نیز دچار آسیب شدید میشوند و در منطقهای که دچار حریق شده تا ۲۰ سال نخست گیاهان «پویا» رشد نمیکنند.
وی توضیح داد: پس از یک آتشسوزی، در صورت دریافت یک عکس هوایی از منطقهای که آتشگرفته این محدوده در تصویر همانند یک گودال نمایش دادهشده و باقیمانده سطح سوخته نیز با نخستین بارش باران به دیگر نقاط پاییندست هدایت میشود.