همشهری آنلاین_ بهاره خسروی: ناین اتفاق حکایت جالبی دارد. نخستین کافه در ایران زمانی باز شد که خبری از گراند هتل، لالهزار و کافه نادری نبود. 110 سال پیش «حاج غلامحسین مولایی» با ساخت
«کافه لقانطه» بانی راهاندازی و شکلگیری کافهها در ایران میشود.
او به دلیل زندگی در استانبول با کافهداری مدرن اروپایی کاملاً آشنا بود و نخستین کافه آبرومند تهران را در شمال غربی باب همایون که نخستین خیابان مشجر با چنارهای سر به فلک کشیده بود، راهاندازی کرد. این کافه با حوضهای کاشیکاری و فوارههای رنگین و گل و گلدانهای زیبا، فضایی متفاوت از قهوهخانه قاجاری پاتوق اهالی کوچه و بازار داشت. وجه تمایز این کافه با سایر قهوهخانهها سرو بستنی و انواع شربت مانند شربت بهلیمو، سکنجبین، آلبالو و ریواس به غیر از چای، قهوه و قلیان بود.
مدتی بعدغلامحسین خان دومین و سومین کافه لقانطه را حوالی مجلس راهاندازی کرد. کافه لقانطه مجلس در عمارت نظامی متروکه وزارت جنگ جان گرفت و پذیرای اعیان، اشراف، رجال اداری والامقام، فرنگدیدهها، روزنامهنگاران و نویسندگان شد.