به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، کارکنان تالارهای پذیرایی خانهنشین و صاحبان این اماکن هم با توجه به دریافت پیشپرداختهای سال ۹۸، با مشکلات معیشتی و اقتصادی روبرو هستند اما در آن سو فضا برای برخی از افراد سودجو و فرصتطلب هم فراهم شده و گفته میشود به صورت زیرزمینی فضاهایی را برای برپایی چنین آیینهایی کرایه میدهند.
کارگران تالارهای پذیرایی تهران هم معتقدند که تعطیلی تالارها زندگیشان را با چالش مواجه کرده و قبل از کرونا مجبور بودند برای تامین هزینههای زندگی خود در یکی از تالارهای پذیرایی کار کنند اما از روزی که کرونا به میهمانی تالارهای پذیرایی آمد، نتوانستهاند کار دیگری پیدا کنند.
تالارها تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود و با وجود موجسواری این ویروس، امید چندانی برای بازگشت به کار برای کارگران وجود ندارد؛ اگرچه آنها چارهای هم جز صبر ندارند.
علی میرزاییپور، یکی از کارگران تالارهای پذیرایی میگوید که در دوران کرونا و تعطیلی تالارها برای تامین زندگی و مخارج روزانه ناچار به گرفتن قرض از اقوام و خویشاوندانش شده و آرزو میکند که راهکاری برای رفع این مشکلات پیدا شود.
ایمان فتاحیراد که سابقه فعالیت ۱۵ ساله در زمینه تالارداری دارد، اعتراف میکند که کرونا ضربهای جبرانناپذیر و کاری به تالارها وارد کرده و صاحبان این اماکن را به مرز ورشکستگی کشانده است.
وی بیان میکند: پس از تعطیلی رستورانها و تالارها و به دلیل حفظ سلامت شهروندان و همچنین رعایت پروتکلهای بهداشتی، تمامی مواد غذایی به دستور وزارت بهداشت دور ریخته شد و همین موضوع هم بر ضررهای مالی صاحبان تالارها اضافه کرد.
تالارداران نیازمند حمایت
نریمان عیوضی، از تالاردارانی که هفت سال سابقه کار در این حوزه دارد، تاکید میکند که این قشر برای رفع مشکلات مالی و اقتصادی خود نیازمند حمایت همهجانبه هستند زیرا تعطیلی ادامهدار، ضررهای بسیاری را به صنف تالارداران وارد کرده است.
نبود درآمد و نپرداختن هزینه آب، برق و گاز موجب شده تا شرکتهای خدماترسان نسبت به قطع این امکانات زیربنایی اقدام کنند و بر مشکلات این صنف افزوده شود.
تالارداران در انتظار تدبیر مسئولان هستند تا هم بر اثر شیوع کرونا بیش از این متضرر نشوند و هم از فعالیت احتمالی برخی افراد سودجو در این زمینه جلوگیری شود.
صاحبان ۶۰ درصد تالارهای تهران ورشکسته شدند
به گفته رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیزات مجالس تهران پس از شیوع ویروس کرونا و بسته شدن تالارهای پذیرایی، بیش از ۶۰ درصد از صاحبان این اماکن دچار ورشکستگی مطلق شدند.
خسرو ابراهیمینیا با بیان اینکه فقدان برنامه و اقدامات غیرکارشناسانه موجب بروز اتفاقهای جدید و غیرقابل پیشبینی شده، میافزاید: تالارهای پذیرایی در برگزاری مراسم تخصص دارند اما با بسته شدن این مکانها، فضای برای ورود افراد فرصتطلب به میدان باز شده است.
رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیزات مجالس تهران معتقد است که تالارها ظرفیت پذیرش ۴۰۰ مهمان را دارد و تمامی کارکنان این اماکن از تخصص لازم برخوردار هستند؛ بدونشک برگزاری مهمانیها با تعداد محدود جای نگرانی ندارد زیرا تمامی فضا ضدعفونی میشود. کارکنان علاوه بر تخصص از گواهی بهداشت و سلامت لازم برخوردار هستند و با رعایت پروتکلهای بهداشتی از مهمانان پذیرایی میکنند.
به گفته ابراهیمینیا بسته شدن تالارها موجب گرایش مردم به سمت سفرهخانهها و خانههای اجارهای و اماکنی غیراستاندارد و غیررسمی شده است و در این مکانها افراد پذیراییکننده از تخصص لازم برخوردار نیستند و احتمال شیوع ویروس کرونا هم در این گونه اماکن بیشتر است.
کرونا علاوه بر به خطر انداختن زندگی افراد در کشورهای مختلف دنیا، آسیبهای اقتصادی و ضرر و زیانهایی هم برای صاحبان برخی مشاغل به همراه داشته است؛ تالارداران و صاحبان رستورانها هم از این آسیبها در امان نماندهاند و تدبیر مسئولان را برای بازگشایی انتظار میکشند.