به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، اهمیت شناسایی عوامل و راههای انتقال ویروس در محیطهای کار بسیار ضروری است و از طریق شناسایی میتوان از انتقال ویروس کرونا در این قبیل محیطها پیشگیری کرد. بر اساس بررسیها ویروس کرونا اغلب از طریق ترشحات و ذرات ریز تنفسی و لمس اشیا پر تماس منتقل میشود. باید برای حفظ سلامت و کاهش مواجه شاغلان یکسری الزامات در ارگانها و ادارهها در نظر گرفته شود.
در ادارهها و ارگانها مهمترین بحث فاصلهگذاری اجتماعی است که در این خصوص متناسب با نوع فعالیت هر ارگان، یکسری فاصلهگذاری ها انجام میشود. جعفر نوحی، جانشین مدیریت گروه بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: باید میزان مواجه چهره به چهره کارکنان با کارکنان، کارکنان با مراجعان به حداقل ممکن کاهش پیدا کند، تجمع در محل کار ممنوع است.
همچنین سرویسهای ایاب و ذهاب کارکنان باید با حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت تردد کنند، استفاده از لوازم حفاظت فردی مانند ماسک و مواد ضدعفونی کننده هم باید مدنظر قرار گیرد.
رعایت فاصله کارکنان در حین سرو غذا در سلف سرویس محیطهای کاری هم از مسائل مهم است و توصیه اکید میشود که در ادارهها و محیطهای کاری هیچگونه غذایی سرو نشود و کارکنان غذای روزانه خود را به همراه داشته باشند و به صورت انفرادی استفاده کنند.
صندلیهای مراجعان با فاصله از یکدیگر قرار گیرد و این افراد باید ملزم به استفاده از ماسک در محیطهای کاری شوند. این اقدامات زمانی مؤثر است که هم کارکنان و هم مراجعان پروتکلهای بهداشتی را به صورت دقیق رعایت کنند.
به گفته جانشین مدیریت گروه بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در صورت امکان استفاده از سیستمهای صوتی برای برقراری ارتباط با مشتریان در دستور کار قرار گیرد و برای حضور و غیاب از سیستمهای تشخیص چهره استفاده شود و از شیوه اثر انگشت استفاده نشود.
لوازم التحریر مشترک استفاده نکنید
در محیطهای کاری به ویژه بانکها باید لوازم التحریر شخصی مورد استفاده قرار گیرد، متأسفانه در برخی مکانها مشاهده میشود که از خودکارهای مشترک استفاده میشود در صورتی که باید توجه داشت اگر این لوازم به صورت مشترک استفاده شود میتوانند به وسیلهای برای انتقال ویروس تبدیل شوند.
برای کاهش تماس دست افراد با دستگیره درها باید درها به صورت نیمه باز باشد یا از درهایی استفاده شود که به صورت خودکار باز و بسته شوند.
لزوم غربالگری افراد در محیطهای کاری
نوحی با اشاره به اینکه یکسری الزامات مانند فاصله گذاری، غربالگری، مراقبت و بازتوانی شامل تمامی شاغلان میشود، بیان کرد: تمامی افراد دارای علامتهای مشابه بیماری کووید ۱۹ باید غربالگری شوند و فرم خوداظهاری را تکمیل کرده و مدیران مجموعه باید از حضور این افراد در محیط کار جلوگیری کنند.
همچنین باید به صورت روزانه و تصادفی شاغلان غربالگری شوند و افراد دارای علائم یا کارکنانی که در تماس با بیماران کرونایی هستند را شناسایی کنند.
شناسایی افراد مشکوک در ورودی هر محیط کاری ضروری است، مدیران در خصوص گروههای حساس و دارای بیماری زمینهای تمهیداتی به کار گیرند که این افراد دورکاری کنند یا در محیطی دور از مابقی کارکنان قرار گیرند.
جانشین مدیریت گروه بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص بازتوانی افراد مبتلا نیز اضافه کرد: این افراد بعد از بهبود مجدداً در محیط کار حضور پیدا میکنند که البته باید ابتدا ارزیابیهای لازم بهداشتی و پزشکی و آزمایشهای لازم انجام شود و بعد از تأیید پزشک یا مرکز بهداشتی و درمانی میتوانند به محیط کار بازگردند.