به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، اسماعیل نجار در جلسه جلسه ستاد محلی پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهر تهران اظهار کرد: بعد از زلزله دماوند و فیروزکوه، جلسه مفصلی با حضور کارشناسان موسسه ژئوفیزیک تشکیل دادیم تا رفتار مردم در ارتباط این زلزله و گسلها را بررسی کنیم. همچنین پس از پایان هر زلزله و زلزله اخیر، گزارشی از مؤسسه ژئوفیزیک تهیه میشود که در پایان این گزارش مسئولان مربوطه در این موسسه یادآوری میکنند که زلزله خبر نمیکند و همواره باید آماده باشیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: بر اساس گزارشی که دوستان اعلام کردند آمادگی تهران برای مقابله با زلزله با وجود همه اقدامات ۱۸.۸ درصد است همچنین این سؤال مطرح میشود در صورتی که زلزله در تهران اتفاق بیفتد، آیا نیروهای امدادی و اورژانسی میتوانند از مسیرها و خیابانهای شهر تهران به محلهای حادثه برسند یا خیر که کار بسیار سخت و پیچیدهای است.
نجار خاطرنشان کرد: همچنین تعدادی از استانهای کشور، استان معین تهران در زلزله هستند و بر همین اساس باید جلسات فعالتری برای هماهنگی با این استانها برگزار شود علاوه بر اینکه تعدادی از مناطق تهران، معین استانهای مختلف در کشور هستند. به عنوان مثال در زلزله بم، دو منطقه تهران حضور مؤثری را داشتند و در خوزستان نیز حضور فعال و اثرگذاری را در بخش بازسازی داشتند و انتظار این است برای هماهنگی بیشتر جلسات منظم و مؤثری با استانهای معین برگزار شود.
وی با بیان اینکه بنده همواره اعلام کردم دعا کنید در تهران زلزله نیاید، گفت: بعضاً این حرف بنده مورد تمسخر قرار گرفته و حتی یکی از رسانهها، آرم روی لباس بنده را تغییر داده و دو دست به نشانه دعا بر روی لباس بنده طراحی کرد اما بنده باز هم عرض میکنم که باید دعا کنیم که در تهران زلزله نیاید!
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: رفتار مردم در برابر زلزله ملارد علیرغم همه اقدامات و آموزشها، خیلی مناسب نبود و تهرانیها غافلگیر شدند همچنان تردد در آن مقطع در شهر تهران بسیار سخت و دشوار بود لذا همواره باید آمادگی لازم را در این مواقع داشته باشیم.
نجار همچنین با اشاره به اینکه چنانچه زلزله بالای ۷ ریشتری در تهران بیاید شرایط سخت و دشواری را در پی خواهیم داشت، گفت: بنابر اعلام سازمان مسئولان بهشت زهرا(س) تعداد قبور حدود ۲۵ هزار قبر پیشبینی شده است اما کافی نیست.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که بهصورت جدی پیگیری شده، مسئله پدهای بالگرد در تهران است که این مسئله مصوب و مشخص شده و جاهایی که امکان فرود بالگردها وجود دارد نیز تعیین شده است و از ظرفیتهای نیروهای نظامی نیز استفاده خواهیم کرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به باند دوشانتپه گفت: در این زمینه از مسئولان نیروی هوایی خواستیم که این باند را حفظ کنند همچنین باند قلعهمرغی و فرودگاه مهرآباد نیز برای شرایط بحران و انتقال مجروحان به این محدودهها و در نهایت انتقال آنها به سایر استانها نیز مسئلهای است که پیگیری شده است.
نجار همچنین به مسئولیت جدید شهردار تهران و فرماندهی ستاد پیشگیری، هماهنگی در کلانشهر تهران گفت: این مسئولیت سنگینی است و امیدواریم پیشنویسی نیز از سوی شهرداری تهران در این ارتباط فراهم شود تا در جلسات آن را به تصویب برسانیم.